ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Fredagen den 28 februari 2020 - klockan 10:58
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Ordföranden har ordet


2019-10-10


(Ur Orgelforum 4/2019)

Kära orgelvänner!

 

Under 2019 har Orgelsverige förutom Orgelsällskapets mycket lyckade årsmötesdagar SkåneOrgel fått uppleva det storartade OrganSpace i Stockholm, en förträfflig orgelakademi i Göteborg och ett antal andra väl genomförda och uppskattade orgelevent. Dessa olika evenemang bidrar till orgelintresset och bör på sikt även öka intresset för Orgelsällskapet.

 

Orgelsällskapets betydelse som en relevant oberoende samtalspartner i orgelfrågor bör tydliggöras och artiklarna i Orgelforum kan säkert inspirera i många frågor som bland annat handlar om hur den traditionella piporgeln kan hanteras och förbättras. Orgelns storlek, utformning, tidpunkten för en kyrkas första orgel och vilken orgelbyggare som anlitades säger något om den socioekonomiska situation vid den tid och i den region eller församling där orgeln byggdes. Det här innebär att orglarna har något att berätta om de tider och epoker när de byggdes, som sträcker sig bortom den musik som har spelats på instrumenten.

 

Genomgående vill vi slå ett slag för att orglarna verkligen används – teknik, pneumatik och mekanik mår bra av att brukas och man får klart för sig hur pipverket mår. Ta chansen att slå ett slag för utveckling av orgelkonsten. Fyll kyrkorna med härlig originalmusik för orgel. Leta fram klenoder som inte spelas så ofta och presentera dem på ett inspirerande sätt! Lägg ner tid på annonseringen och skapa nätverk av orgelvänner!

 

Med önskan om en God jul och ett Gott Nytt Orgelår!

 

Jan Cedmark, ordförande


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare


Warning: include(/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/se/include/components/print_webvoter_poll.php): failed to open stream: Filen eller katalogen finns inte in /shared/www/webnews.textalk.com/20200131093611-ae42ff6/include/template.php on line 1065

Warning: include(): Failed opening '/shared/www/webnews.textalk.com/current/www/se/include/components/print_webvoter_poll.php' for inclusion (include_path='/usr/local/php56/lib/php:.') in /shared/www/webnews.textalk.com/20200131093611-ae42ff6/include/template.php on line 1065


Svenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus