ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Torsdagen den 22 februari 2018 - klockan 23:34
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Ordföranden har ordet


2017-12-29(Ur Orgelforum 4/2017)

 

Vissa verkar tro att orgeln har spelat ut sin roll när nu annat än traditionella former av konstmusik får större utrymme. Mot detta talar samtidigt ett stort antal lyckade orgelaktiviteter runt om i landet. Tack till alla organister, orgelvänner och allmänna lyssnare för att ni kommer på konserter och uppmärksammar exekutörerna som lägger hela sin själ på vårt intresse  orgelkonsten! 

 

 Hjälp oss att rekrytera fler medlemmar – alla intresserade är välkomna! Vi behöver ert stöd –inte minst ekonomiskt – för att även fortsättningsvis kunna hålla den uppskattade höga klassen på vår tidskrift och våra arrangemang. 

 

Ett område som jag gärna vill ta upp är att orgelsverige behöver få nyskriven musik för att den nutida människan skall få ny inspiration och fördjupa sitt lyssnande. 

 

Inspirera tonsättare som ni känner till och uppmuntra att nya stycken komponeras, framförs och avnjuts. Även äldre svensk musik bör presenteras i dagens musikliv. Gå gärna in på Svensk Musik (www.mic.stim.se)

 

I förra numret av Orgelforum berörde jag de inventeringsarbeten av orglar som görs runt om i landet och de erfarenheter som vinns i samband med dessa. Orgelforum kommer att återkomma med artiklar om inventeringsarbetet senare, men faktum är att arbetsmiljön när det gäller orgelvård på många håll måste uppmärksammas snarast så att orgelstämning och smärre justeringar inte skall behöva ske med risk för skador på både orgel och stämmare. 

 

Glöm inte heller att önska orgelmusik i radions P2 (ring t.ex. Pernilla Eskilsdotter i Växjö!) 

 

Gå gärna in på vår hemsida och hör av er med önskemål och tips till redaktören eller mig.  

 

Nu väntar julen med all sin härliga musik och Orgelsällskapet önskar genom Orgelforum sina läsare en riktigt GOD JUL! 

 

Jan Cedmark 

 

ordförande 

 


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändareSvenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders