ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Onsdagen den 22 maj 2019 - klockan 19:45
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Ordföranden har ordet


2019-04-07


(Ur Orgelforum 1/2019)

Kära orgelvänner!

 

Välkomna till vårens orgelaktiviteter och främst: Välkomna till SkåneOrgel, våra årsmötesdagar den 10-12 maj som med många intressanta solister och instrument genomförs i samarbete med bidrag från Crafoordstiftelsen, Svenska kyrkan i Malmö samt medverkande församlingar. Bland solisterna tilldrar sig besöket av den världskände Ton Koopman särskilt intresse, liksom ett flertal spännande orglar av olika stilar, estetik och storlek.

 

Orgelsällskapets researrangemang har hela tiden haft en hög klass och är en viktig del av sällskapets verksamhet. Hittills har vi bedrivit planering och genomförande i vår exkursionskommitté. Jerker Sjöqvist har med Principalresor gjort en enastående insats för sällskapet men har nu beslutat att avsluta företaget. Vi vill från sällskapet rikta ett stort tack till Jerker för hans entusiastiska och skickliga arbete.

 

Styrelsen avser nu att ordna våra arrangemang på nytt sätt och har beslutat att pröva en mer projektinriktad form som ersätter den nuvarande exkursionskommittén vilken jag också vill tacka för alla fina och värdefulla insatser under åren.

 

Vår styrelseledamot Hans Fagius ställer nu upp som sammanhållande för reseverksamheten, vilket vi är mycket glada över, och styrelsens ledamöter kommer i fortsättningen att på nytt sätt medverka i arrangemangen.

 

Jan Cedmark

ordförande


Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändareSvenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus