ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Onsdagen den 19 december 2018 - klockan 02:10
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Redaktören har ordet


2018-09-26


(Ur Orgelforum 3/2018)

 

Välkomna till ett nytt nummer av Orgelforum!

 

Vi inleder nu en värvningskampanj och erbjuder nya läsare gratis ”pröva på–medlemskap” under detta resterande år, med gratis Orgelforum 3-2018 och 4-2018. Rekommendera gärna vänner och bekanta att ta del av detta erbjudande! Detta förpliktigar inte till fortsatt medlemskap, men vår förhoppning är att på detta sätt få fler medlemmar (se inforuta på sidan 5 i den tryckta tidningen, eller enligt nedan)

 

Detta nummer bjuder på ett varierat innehåll med artiklar av såväl internationell som nationell karaktär, liksom även sådant som rör själva sällskapet.

 

På det internationella planet publicerar vi en artikel som handlar om Orgelpark i Amsterdam och om den nybyggda barockorgeln ”The Utopa Baroque Organ”, som är en helgjuten stilkopia i 1700-talsstil men ett anslutet avancerat elektriskt spelbord med allehanda innovativa spelhjälpmedel avsett för nydanande musik och improvisation.

 

På den inhemska fronten presenteras här den stora orgeln i Masthuggskyrkan i Göteborg, som nyligen genomgått en omfattande ombyggnad. Vi får också en första inblick i projekteringen av den nya den nya orgeln i Göteborgs konserthus.

 

Vad gäller orgelsällskapets verksamhet så publicerar vi en stor artikel om Orgelsällskapets tidiga historia. En tillbakablick görs med anledning av att sällskapet i år fyller 40 år. Likaså ges redan i detta nummer en aptitretare om årsmötesdagarna 2019 med festivalen SkåneOrgel, som sedan får en utförlig presentation i nästa nummer.

 

Våra porträtt av intressanta orgelpersonligheter fortsätter och nu har turen kommit till tonsättaren och organisten Bengt-Göran Sköld. Likaså ges ett porträtt av hundraårsjubilaren Rune Engsö.

 

Eftersom vi tycker det inte längre behöver vara två förord i varje nummer har vi i detta nummer ingen ordförandespalt.

 

Med önskan om trevlig läsning!

 

Marcus Torén, redaktör

 

 
Tipsa en vän     Skriv utSök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändareSvenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus