En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Torsdagen den 2 maj 2024 - klockan 14:33
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Fjärilshuset firar 10 år med gratis entré!


Kate Ryffé 2001-10-19

En svalstjärtsfjäril har landat på ett blad och en pappersfjäril suger nektar från en blomma.
En svalstjärtsfjäril har landat på ett blad och en pappersfjäril suger nektar från en blomma.

I dagarna firar Fjärilshuset i Trädgårdsföreningen 10-årsjubileum. På lördag den 6 oktober är det lite extra festligt. Då är det gratis inträde med kaffe, glass och fjärilsbakelse. På plats finns en textilare som visar hur man väver silkestrådar.

Många andra begivenheter planeras också framöver – separata utställningar med foto, textil och olika teman, bla Sidenvägen.
–Planer finns också på att göra en fjärilsträdgård, en liten utomhuslund med svenska fjärilar, berättar Hans Rönnmark, föreståndare i Fjärilshuset.
Svart, rött och gult är färger som dominerar fjärilarna som kommer från Asien och Syd- och Mellanamerika. En märklig fjäril som flög omkring då Vårt Göteborg var på besök var den brunspräckliga Ugglefjärilen som har ett ”Uggleöga” på vingen.
En av de större arterna, den Blå Morphon, har starkt blåskimrande vingar. Pappersfjärilen är en annan raritet, vit och vacker med svarta ornament på vingarna. Pupporna ser ut som stora bärnstenspärlor.
Och fler puppor kan beskådas i Fjärilshuset. De hänger på tunna träribbor. Färgerna är dova, med här och var glimmar det av guld och silver. Efter några dagar kläcks de och blir till undersköna fjärilar.

Kate Ryffé
031-612274
kate.ryffe@ponf.goteborg.se

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström