ORGELFORUM - Sveriges enda orgeltidskrift!
Söndagen den 14 augusti 2022 - klockan 20:56
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »


Hälsning från Linköping


Anders Gustavsson 2006-04-22


Arne Land sänder oss en direkthälsning från Svenska Orgelsällskapets årsmöte:

Årsmötesdagarna i Linköpingstrakten har startat! Sankt Lars kyrka fylldes av förväntansfulla människor - se bild! Alla är inte med i Orgelsällskapet (ännu).

Till vänster syns Jan Cedmark och Nicklas Fredriksson. Det återstår endast några minuter innan Staffan Holm kommer fram och presenterar dagens musik. Efteråt berättar han om hur han arbetade med sin lunchmusikverksamhet. Staffan tror att ett skäl till det stora intresset bland allmänheten är att han annonserar musikstunderna som "önskekonsert". Han får också in en hel del önskemål, i de allra flesta fall mycket lämplig musik.

Nicklas Fredriksson berättade sedan mycket intressant om Pehr Schiörlin och Linköpingsskolan. Vi tog också (i duggregn) en promenad förbi platsen där orgelbyggeriet en gång låg och kom så småningom till domkyrkan där vi fick höra om domens orglar.

Kvällen ägnade vi åt Norrköping, men mer om detta vid annat tillfälle. Nu skiner solen och det är dags att fara till Linköping och höra Ulf Oldæus berätta om orgelns arkitektur genom tiderna.

Med orgelhälsningar!
Arne

Kommentera     Tipsa en vän     Skriv ut


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Svenska Orgelsällskapet
Textalk

Det danske orgelselskab

Svenska Orgelsällskapets hemsida
Ansvarig utgivare:   Jan Cedmark
Webmaster:   Anders Gustavsson
Redaktion:   Anders, Marcus