En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Torsdagen den 2 maj 2024 - klockan 14:19
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Tyck till om varor och tjänster i Göteborg!


Anna Fjellman 2001-10-19

Cint hittar du på http://www.cint.se
Cint hittar du på http://www.cint.se

Sedan i våras är Göteborg är en av Sveriges utvalda Cint-städer.
Cint står för Consumer Intelligence och är en webbtjänst där konsumenter ger råd till andra konsumenter. Jan Bertoft som tidigare var chefredaktör för Råd&Rön är sedan förra året vd i Cint.

– Innan internet fanns hade idén varit omöjligt. Nu kan konsumenter vägleda varandra snabbt via nätet. Bra och dåliga sidor hos företag och varor visar sig fortare, och vi får en fungerande konkurrenskraft säger Jan Bertoft.
– Vi har nästan 19000 medlemmar och får ca 100 omdömen om dagen. Göteborg ligger i startgroparna och vi välkomnar fler medlemmar och omdömen, säger Jan.
Cint har i samarbete med Post och Telestyrelsen utarbetat bl.a. ”teleprisguiden” där man kan jämföra avgifter för telefoni och internet på ett enkelt sätt.
Nu har man inlett ett nytt samarbete med Lunarstorm.se, en ungdomssite. Lunarstorm har en halv miljon aktiva medlemmar. Genom detta samarbete har Cint t.ex. fått in extra många omdömen på t.ex. mobiltelefoner som används av snart sagt alla ungdomar.
– Vi hoppas kunna få även ungdomar riktigt intresserade av konsumentfrågor säger Jan Bertoft. På sikt är amibitionen att Cint skall bli en riktigt stark konsumentrörelse.
Cint hittar du på http://www.cint.se.

Anna Fjellman
anna.fjellman@konsument.goteborg.se

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström