Onsdagen den 21 februari 2024 - klockan 23:53
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Dialogmöten om Väringsbygden, som en del av Skövde kommun. Kom med!


Ingela Eriksson 2023-02-08


Kanske vet ni att mycket satsats i centrala Skövde de senaste åren. För att lyfta ytterområdena startade för 4-5 år sedan arbetet med Dialogmöten. Kanske har ni läst att det hänt en del i Timmersdala och Tidan. Sedan kom Covid19 och allt fick vila. Värings intresseförening har väntat på en omstart men nu kommer den.
En referensgrupp ska bildas som representerar yngre och äldre, boende, föreningar och företagare. Nominera eller erbjud ditt eget engagemang. Fyra möten i vår är inplanerade för den gruppen, för att planera och ta omhand de förslag och frågor som kommer upp i processen. Ett dialogmöte för alla är planerat till senare hälften av mars. Info kommer så fort det blir klart.

Förhoppningsvis börjar nu alla i vår bygd diskutera hemma, borta, på jobbet, på skola och förskola, i församling och föreningar, på gatan eller motionsspåret. Vad är viktigt att värna? (Skola? Förskola?, hemtjänst? vatten/avlopp, gator, möjlighet att bygga...?) Vad behövs för att området skall få fortsätta att utvecklas? (Byggbara tomter, fler barn till förskola/skola, cykelvägar?. Bra lokaler?...) 
Förutom det kommunen styr över finns mycket som ger värden i livet. Föreningar och vänner/grannar som vi trivs med. Nära till jobb. Motionsspår, vandringsleder. Gemensakap och samverkan. Kultur - ofta en bit bort men en del även lokalt.
Att nu tänka "Det får nån annan fixa!" räcker inte. Inget fixar sig av sig självt och vi behöver prata ihop oss och engagera oss i flera delar. För barn. För unga. För mittemellan och för äldre. 
Har du Facebook så kan du läsa och skriva om dessa frågor på Vi i Väring. Du kan också bli medlem i Värings intresseförening och driva frågorna i samverkan med oss andra.
Låt oss sikta mot stjärnorna!

Tipsa en vn Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil