Lördagen den 23 september 2023 - klockan 05:49
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väringbygdens seniorer - nu årmöte 17 juni! Gökotta och Boule i Väring


Ingela Eriksson 2021-05-10

Styrelsen för Väringbygdens seniorer hade ett digitalt styrelsemöte i veckan. Där skulle ett viktigt beslut tas och det gällde årsmötet som  planerats äga rum den 20 maj i Värings församlingshem.

Hur kommer det bli med det som står i pressmeddelandet från Socialdepartementet som publicerades den 30 april 2021? ”Förslag gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar remitteras” och där en förutsättning för att förslagen i remissen ska kunna träda i kraft den 17 maj är att smittläget och situationen i vården tillåter det. För inomhusarrangemang föreslås deltagartaket som huvudregel fortsatt vara åtta deltagare. Om deltagarna anvisas en sittplats föreslås taket vara 50 deltagare. För arrangemang utomhus föreslås maximalt 100 deltagare få delta om deltagarna inte anvisas en sittplats och för arrangemang som anordnas utomhus med sittande deltagare är förslaget att maximalt 500 deltagare kan tillåtas. Detta var något vi hade att ta ställning till. Skulle detta kunna tillämpas fr o m 17 maj så kunde vi ha vårt årsmöte som tänkt den 20 maj. Inte lätt och osäkert. Vi valde då att flytta vårt årsmöte till den 17 juni och tro på att det skall gå bra  att vara 80-100 personer denna dag. Ingen vet, men det gäller att ta ställning! Det är en massa av föreskrifter för olika slag av tillställningar. 

Skriver detta för att läsarna skall förstå vad små föreningars styrelser har att ta ställning till i dessa svåra tider. Det är bara att kämpa vidare och hoppas på en bra framtid. Vi pensionärer hoppas på lättnader då vi blivit vaccinerade med spruta ett och spruta två. Det känns som en säkerhet om man samtidigt fortsätter ta hänsyn och hålla oss till de restriktioner som delges oss. Vi frågar oss: Vad gör vi med de som inte vaccinerar sig? Kommer vi att veta vilka de är, kommer de på våra sammankomster? Kan vi kräva vaccinering? Det är mycket som skall tas hänsyn till och vem har ansvaret? Det gäller oss alla!

 

Väringbygdens seniorer har nu som första sammankomst gökotta vid Vakällan. Söndag 30 maj kl 08.00. Medtag egen matsäck och egna instrument. Hoppas på torrt och fint väder.

Den 17 juni hoppas vi kunna ha årsmöte ute vid Snapen, Mariestad. Sånggruppen Fyrton kommer för att glädja oss. Återkommer här på sidan för närmare besked kring årsmötet.

Vårt boulespel är igång vid Väringsvallen i Väring. Där träffas vi för spel och egen fika. Spel och samvaro på avstånd. Tisdagar kl 10.00 – 12.00. Har ni frågor så kan ni ta kontakt med Börje Klingberg eller Hasse Jonsson. Välkomna.

 


Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil