Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 09:37
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väringbygdens seniorer


Ingela Eriksson 2022-01-18

Nu har den populära boulen nått avslut på år 2021 och möblerna får krypa under presenningen.  Snart är det vår igen.
Nu har den populära boulen nått avslut på år 2021 och möblerna får krypa under presenningen. Snart är det vår igen.

n skön start på qigongen. Gänget börjar med en stunds avslappning.
n skön start på qigongen. Gänget börjar med en stunds avslappning.

I slutet av november fick vi besök av sjuksköterskan Per Nyström. Han är en bygdens son och kom för att lära oss eller ge oss en uppdatering kring första hjälpen och om hur vi skall använda en hjärtstartare. Det var en mycket uppskattad eftermiddag då Per fängslade oss alla. Alla ville höra och lära. Ett par timmar där Per lärde oss att lyssna och lära oss hur vi skall handla om vi skulle komma i en situation där vi t ex behöver göra hjärt- och lungräddning.  1. Medvetande, 2. Andning, 3. Ring 112, 4. Påbörja HLR. Inled med 30 kompressioner och fortsätt med två inblåsningar. Detta är endast några kom ihåg ord. Tack Per.
I slutet av november fick vi besök av sjuksköterskan Per Nyström. Han är en bygdens son och kom för att lära oss eller ge oss en uppdatering kring första hjälpen och om hur vi skall använda en hjärtstartare. Det var en mycket uppskattad eftermiddag då Per fängslade oss alla. Alla ville höra och lära. Ett par timmar där Per lärde oss att lyssna och lära oss hur vi skall handla om vi skulle komma i en situation där vi t ex behöver göra hjärt- och lungräddning. 1. Medvetande, 2. Andning, 3. Ring 112, 4. Påbörja HLR. Inled med 30 kompressioner och fortsätt med två inblåsningar. Detta är endast några kom ihåg ord. Tack Per.

Väringbygdens seniorer hoppas på att snart komma igång med sina aktiviteter och minns vad som skett under 2021

Nu är det dags att ta itu med aktiviteterna inom Väringbygdens seniorer. Tyvärr har smittspridningen ökat sedan vi i december planerade för år 2022. Vårt första medlemsmöte som skulle hållas i Frösve församlingshem har fått ställas in. Vi räknade med att fler än 20 personer skulle komma och det som gäller nu är att max 20 sittande personer får vistas i en hyrd lokal. För att nästa möte, som skall hållas i Värings församlingshem torsdag den 17 februari, måste det bli nya restriktioner. Hoppas att det blir lättnader så vi kan ha årsmöte och besök av Mari-Anne och Håkan. Vi hoppas!!

Även när det blir lättnader och vi får träffas igen så får vi hålla avstånd. Om vi känner oss dåliga eller inte vaccinerat oss skall vi inte komma på våra möte. Kanske kommer det en tid då vi måste visa vaccinationspass – vem vet??? Vi följer de restriktioner som ges oss.

Qigongen startar igen nu på onsdag 19 januari. Tid och plats som tidigare. Varje pass startar vi med avslappning, sittandes och lyssnar på rogivande musik. Därefter står vi upp och gör sköna och välbehövliga rörelser. Inget spring och flås och det passar dessa tider bra.

Boulen har under år 2021 varit igång mellan 20 april och fram t o m 30 november. Tills snön kommer var det sagt. Det har varit härliga tisdagar med trevlig samling med boulespel, fika och samvaro.

Medlemsmöten har hållits under tiden 30 maj då vi sågs vid gökottan vid Vakällan fram till 9 december då vi firade Lucia tillsammans med ett uppskattat Luciaspel där 22 ungdomar kom och lyste upp vintermörkret. Eftermiddagen avslutades med att vår kör Samklang bjöd på igenkännande julsånger som fick oss i julstämning.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit