Måndagen den 25 september 2023 - klockan 22:19
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väringbygdens seniorer - höstens program


Gunilla Nilsson 2021-08-25

<span>Besök hos Kerstin Petersén i Skultorp. Kerstin står till vänster därefter står Monica Linnermo som ingår i föreningens resekommitté. Till höger står nye ordföranden Rose-Lill Pettersson och ”hennes” Lennart Olsson.</span>
Besök hos Kerstin Petersén i Skultorp. Kerstin står till vänster därefter står Monica Linnermo som ingår i föreningens resekommitté. Till höger står nye ordföranden Rose-Lill Pettersson och ”hennes” Lennart Olsson.

<span><span>Ett glatt gäng sitter kring bordet på Pensionat Klåvasten där både musikquiz och våfflor serverades</span></span>
Ett glatt gäng sitter kring bordet på Pensionat Klåvasten där både musikquiz och våfflor serverades

<span>Då vi haft aktiviteter utomhus och ätit kokekorv med bröd så träffades vi för info och underhållning inomhus i Frösve församlingshem. Våra härliga medlemmar och spelemän, fr vänster Elsie, Per, Siw, Sigvard och Lennart samt vid pianot Anne-Maj som inte är med på bilden, underhöll med både musik och sång. Mycket uppskattat.</span>
Då vi haft aktiviteter utomhus och ätit kokekorv med bröd så träffades vi för info och underhållning inomhus i Frösve församlingshem. Våra härliga medlemmar och spelemän, fr vänster Elsie, Per, Siw, Sigvard och Lennart samt vid pianot Anne-Maj som inte är med på bilden, underhöll med både musik och sång. Mycket uppskattat.

Verksamheten inom Väringbygdens seniorer är i full gång efter vad som gäller. Följer de restriktioner som finns.

Väringbygdens seniorer har varit på två utflykter i närområdet samt börjat med höstens medlemsmöte. Den 28 juli for vi i egna bilar till Skultorp där vi besökte Kerstin Petersén och hennes otroliga trädgård. År 1990 tog hon över sina föräldrars hus i Skultorp och har därefter spadtag efter spadtag gjort denna trädgård till ett paradis, hennes livsprojekt som numera innehåller ca 2 500 växter från hela världen. Dessutom många ståtliga träd, bl a den fantastiska blodboken som stått där sedan huset byggdes år 1954. Hela hennes och familjens livsberättelse är fantastisk. Vi fick en fin stund med en engagerad berättare. Regnet gjorde att vi efter visningen splittrades i full fart så tacket till Kerstin kom samtidigt som regnkläder och paraplyer letades fram och fick användas. Ett minnesvärt besök var alla överens om. Därefter for vi ner till fiket i Skultorp där kaffe med dopp serverades ute, i tält eller under tak, eller inomhus. Regnet slutade, fikat smakade gott. Tack för denna eftermiddag.

Söndagen den 8 augusti samlades vi på Pensionat Klåvasten där vi bjöds på goda våfflor med kaffe och te i pausen vi hade mellan frågorna i musikquizet som Anders Löfvenborg presenterade. Han och hans fru Gunilla tog väl hand om oss alla vid detta besök som var både trevligt och gott.  Som tur var serverades vi inomhus för det blev störtregn med blixt och dunder under tiden vi var inomhus. Tack för en trevlig eftermiddag på Klåvasten.

Torsdag den 19 augusti startade vi höstens verksamhet med den sedvanliga inbjudan till Tid att umgås med olika aktiviteter utomhus vid Frösve församlingshem. Det var ett riktigt högsommarväder som gjorde att femtio medlemmar anmält sig. Dessutom var styrelsen med och de hade hand om aktiviteter samt serveringen av korv med bröd utomhus och kaffe med kaka inomhus. Inne var det dukat för fyra personer per bord. Föreningens nye ordförande Rose-Lill Pettersson hade hälsat alla välkomna och nu hade hon lite mer info om både Swish och nästa medlemsmöte i Väring. Mötet blir den 23 september och då serveras Grynkorv med potatis och senapssås, kaffe och rulltårta, Gillis Hellberg kommer och kåserar. Annons kommer, anmälan måste ske fr o m annonsdagen.  Resekommittén hade också info kring kommande resa till Kråkhult lantbruk och motorsamlingar. Där kan vi se fina samlingar där maskiner, bilar och traktorer samt en mängd hushållsprylar visas. Eftermiddagen avslutas med kaffe, räksmörgås samt kaka hos Millners i Tibro. Torsdagen den 9 sept sker detta. Annons kommer, anmälan måste ske. 

Vi följer de restriktioner som gäller det datum vi träffas och den plats vi skall ha träffarna på. Det är ju bara att följa detta. Vår önskan är också att de som väljer att komma är vaccinerade.


Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil