Måndagen den 4 mars 2024 - klockan 15:43
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Flytt av hemtjänstlokal till Södra Ryd framflyttad några år


Ingela Eriksson 2021-06-24


Under några veckor har samarbetet mellan Utvecklingsgrupp Tidanbygden och Värings intresseförening varit intensiv. Tidangruppen hade gjort ett gediget arbete med underlagen för att försöka få kvar arbetsplatsen i Tidan för cirka 14 hemtjänstpersonal.

Beslut var taget att de istället skulle utgå från Södra Ryd. Vad detta skulle innebära för arbetstider, miljö och flera andra aspekter gjordes kalkyler på i Tidan. Underlaget som tjänstepersonerna hade verkade magrare. 
Efter träffar med representanter för bygden och tjänstepersoner och sedan med kommunalrådet Katarina Jonsson verkar det som om något ändå ändrades. Nu kommer Tidan att vara kvar som utgångspunkt för hemtjänsten i den norra delen av kommunen under några år. Motivet var till slut att de temporära lokalerna i Södra Ryd inte skulle fungera bra redan i höst. Fortfarande gäller beslutet om centralisering dit 2024-25 som det verkar.
Det känns ändå lite hoppfullt att folkopinion och gedigna underlag kan göra att dumma beslut kan förändras till det bättre.

Tipsa en vn Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit