Tisdagen den 5 december 2023 - klockan 23:17
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Årsmöte på Snapen 17 juni


Gunilla Nilsson 2021-06-24

Då Väringbygdens seniorer hade årsmöte ute vid Snapen i Mariestad hade föreningen besök av den skönsjungande kören Fyrton som numera består av fem medlemmar. Denna dag saknades en av medlemmarna så de var tillfälligt fyra igen. 
Då Väringbygdens seniorer hade årsmöte ute vid Snapen i Mariestad hade föreningen besök av den skönsjungande kören Fyrton som numera består av fem medlemmar. Denna dag saknades en av medlemmarna så de var tillfälligt fyra igen. 

Äntligen kunde medlemmarna träffas fysiskt och hålla årsmöte och sommarmöte samtidigt.

Den 17 juni hoppades styrelsen för Väringbygdens seniorer att det skulle kunna gå att hålla årets årsmöte. Från början var det tänkt att årsmötet skulle kunna hållas i januari och senare blev  förhoppningen till i maj månad. Det gick inte heller. Nu blev det. Max 50 personer på behörigt avstånd och i tillräckligt stor lokal var det som gällde. Nu var det skönt att kunna träffas var alla överens om. Ett drygt 30-tal medlemmar kom. En del valde att vänta lite till. Det var ett antal som hörde av sig då de valde att vänta tills de fått sina två vaccinsprutor. Denna dag var det strålande sommarväder med massor av badande ute vid Vänerns blåa fina vatten.

Vi samlades inne i stora salen, på behörigt avstånd till varandra.

Eftermiddagen började med ett välkomnande av ordföranden Arne. Därefter startade årsmötet och dagordningen klubbades igenom. Här följer namnen som ingår i Väringbygdens seniorers styrelse fr o m årsmötesdagen: Ordförande, nyval, Rose-Lill Pettersson, Horn, Väring. Övriga som ingår i styrelsen efter dagens val: Ann-Britt Fridén, Gunilla Nilsson, Kerstin Sjöqvist, Maritha Johansson, Eimer Johansson, Anna-Lisa Eriksson och Siv Prytz Johansson. Då verksamheten kommit igång, efter pandemin, hoppas valberedningen hitta fler medlemmar som vill hjälpa till på några poster. Valberedningen är numera Monica Linnerbo och Jan-Erik Fridén.

Arne Karlsson hade valt att avgå detta år. Han blev ordförande år 2010 och har varit många år i styrelsen. Han har dessutom varit reseledare under många år. Han har också varit pressreferens. Han har trivts och vid avtackandet framgick det hur trevligt och mysigt vi haft det i både styrelse och vid alla de träffar vi ordnat och varit delaktiga i. Många fina minnen så tack Arne. Vi ses på mötena under följande år! Arne tackades med en fin blombukett och en lott. En lott erhåller alla som jobbat inom föreningen och slutat sitt uppdrag. 

Det var några fler som avsagt sig och de tackades också.

Efter årsmötet följde en fin minnesstund då tre av våra medlemmar avlidit sedan förra årsmötet. Vår förre kyrkoherde Göran Eriksson tände  ljus för att minnas de avlidna. Han höll dessutom ett fint minnestal med mycket tänkvärt att ta till sig. Namn och dödsdag lästes upp av Arne. Före och efter denna stund sjöng vår gästande kör Fyrton fina sånger.  Göran avtackades med en fin blombukett.

Kaffe med bredda smörgåsar och kex serverades, några läsvärda årsböcker delades ut. Gunilla hade fått dessa och kunde dela ut så alla fick var sina exemplar.

Under eftermiddagen bjöd den skönsjungande gruppen Fyrton på ett fint sångprogram som uppskattades av de närvarande. De avtackades med stora applåder.

Kanske kan det bli någon resa framåt sensommaren och i augusti hoppas vi kunna följa vårt program.

Ha en god och fin sommar så ses vi snart igen hälsar föreningen genom Gunilla 


Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil