Tisdagen den 5 december 2023 - klockan 19:42
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väringbygdens seniorer längtar efter nystart och hoppas på 20 maj 2021

 


Ingela Eriksson 2021-03-15

<span>Väringbygdens seniorer startar boulesäsongen 2020 den 5 maj. Här gör de sig redo för dagens pass. Nu längtar vi till 2021 års boulepass som hålls vid Väringsvallen varje tisdag mellan kl 10-12. Start så snart vädret tillåter.</span>
Väringbygdens seniorer startar boulesäsongen 2020 den 5 maj. Här gör de sig redo för dagens pass. Nu längtar vi till 2021 års boulepass som hålls vid Väringsvallen varje tisdag mellan kl 10-12. Start så snart vädret tillåter.

Ett helt år har gått sedan vi kunde ha våra trevliga och efterlängtade medlemsmöten fulla av gemenskap. År 2020 hade vi vårt årsmöte i januari och ett medlemsmöte i februari. Så långt var allt frid och fröjd. Vi planerade för vår populära auktion. Mycket var klart, eller på gång, då vi insåg att vi var tvungna att ställa in auktionen på grund av något som kallades Corona eller Covid 19. Vi fick lära mycket, men kan fortfarande inte begripa allt.

Det blev en svår pandemi som fortfarande styr oss och har spridit sig över hela världen. Inte kunde vi tro det i mars 2020. Möte efter möte fick ställas in, lokaler och underhållning fick avbeställas, men ingen trodde att det skulle gälla hela år 2020, men så blev det. Måndag 12 oktober var det lite bättre tider och styrelsen vågade träffas till möte. Vi höll avstånd och planerade för möte i november samt luciafirande på något sätt i december 2020. Vi trodde på detta då. Vi trodde även på ett normalt program under 2021 så vi planerade för detta. Det blev ökning av smittspridningen så 2021 blev som slutet av 2020. Vi fick snabbt lära oss att kunna ha digitala möten med träning av lämpligt ”Program” för detta. Vi har träffats digitalt ett antal gånger och fått lov att ställa in flera av 2021 års möten. Skönt och glädjande så fick vi igång oss och kan numera hantera digitala möten.

Nu har vi beslutat, och hoppas fortfarande på, att vi skall kunna ha årets första möte den 20 maj 2021 i Värings församlingshem. Då blir det årsmöte med underhållning av Mari-Anne och Håkan samt kaffe med dopp. Det planerade Programmet för år 2021 finns nu på plats här på sidan till höger. Vi söker flera personer som är villiga att ställa upp i styrelsen eller i vår övriga föreningsverksamhet. Kontakta gärna Monica Linnermo i valberedningen.

Den aktivitet som har varit igång hela tiden, från 5 maj t o m 13 oktober 2020 var den populära boulen. Varje vecka samlades, i medeltal, 15 personer som höll igång  på avstånd från varandra. Det gick bra, men var lite knepigt i början. En del annat ändrades också så det blev ”coronasäkrat”. Denna aktivitet beräknas komma igång så fort vädret inbjuder till det nu i vår. Börje och Hasse meddelar oss när det är dags.


Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil