Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 05:34
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
  Nästa »

Viktiga dokument för medlemmar och kunder - Väring sydost fiber


Ingela Eriksson 2016-02-29

All support på Telias tjänster görs på 020-202070 för gruppavtal och 90200 för övriga Telia-avtal.
Har du annan tjänsteleverantör via zmarket.se kontaktar du den.
Driftsinformation vid störningar och service på nätet ligger på zmarket.se. Vi lägger ut på varing.se när vi får veta att det är/ska bli stopp av olika skäl. Info läggs också på Facebook Väring sydost fiber.

Här är tanken att aktuell information och aktuella dokument finns tillgängliga vid ägarbyten, nya tjänstekunder och då utbyggnad av fibernätet sker.

Aktuella händelser 2024
1 juni är sista dagen att beställa fiberanslutning på landsbygden, med möjlighet till bidrag. Därefter redovisar föreningen sina kostnader och anslutningar på landsbygden blir minst 40% dyrare än utan bidragen. Telestationen i Väring slutar leverera telefoni och ADSL/VDSL. Flera nya kunder har aviserat intresse för fiber. Fler samtidigt minskr kostnader.
Planer fortsätter att säkra nätet genom att kkoppla ihop med närliggande fiberföreningar. Fortsatt samverkan med Greby-Götlunda.
Planer görs för ny inmätning av vissa delar av nätet, bl a för att minska risk för avgrävningar. Fortsatt arbete med säkrare förvaltning och tryggare dokumentation av fibernätet.




Under länkarna finns dokument att ladda hem.

Årsmöte 24 april 2024
, 19.00 i Locketorpsgården.
Handlingar läggs ut så fort de är klara.

Stadgar antagna 180418
Väring sydost fiber områdeskarta

Nedan ligger exempel på tidigare dokument för t ex överlåtelser av kollektiva tjänster eller överlåtelser av insats/andel och ansökan för medlemskap. Numera görs det mesta digitalt. Kontakta ordförande Ingela Eriksson (ingela@varing.se 070-3545924) inför t ex ägarbyten. När föreningen fått namn och e-postadress på båda parter mailas ett dokument som båda parter fyller i och signerar. Sedan är det klart. Kontakta Ingela om papper behöver användas för överlåtelsen också.

Ansökan om medlemskap tredje chansen
Ansökan om medlemskap vid överlåtelse eller nyinstallation
Fastighetsavtal etapp 1
Fastighetsavtal etapp 2, samhället
Fastighetsavtal etapp 3

Markavtal etapp 1, landsbygd.
Markavtal Värings samhälle.
Markavtal etapp 3
Äldre stadgar antagna 2013

Ansökan om tjänster
Det finns två möjligheter att skaffa bredbandstjänster som Ingernet, TV eller telefoni. Antingen handlar du direkt av tjänsteleverantören. Du ser olika tjänster hos zmarket.se.Då betalar du för tjänsten till tjänstelverantören och för nätavgiften till Väring sydost fiber.
Femårigt gruppavtal kan nytecknas eller  två gånger per år. Meddela senast 1 februari för förändring 1 april.  Meddela senast 1 augusti för förändring 1 oktober. Lämnar du kollektiva avtalet återlämnar du router, TVbox, fjärrkontroll och kablar. Då kan nya kunder i det kollektiva avtalet överta dem för vidare användning.
Ansökan om kollektivt avtal kan göras digitalt. Kontakta ingela@varing.se.

Ansökan om tjänster

Överlåtelse av fastighet med fiberanslutning
Den som säljer skriver, tillsammans med den som köper, på ett överlåtelseavtal. Där framgår att insatsen på 20000 kr överlåts till ny ägare. Väring sydost fiber får en kopia av överlåtelsedokumentet. Fastighetsavtalet skall överlämnas till nye ägaren. Ny ägare ansöker om medlemskap i föreningen. Vid skilsmässa eller annan överföring behöver samma dokument användas om den som är medlem överlåter och den andra parten tar över medlemskapet. Endast en av ägarna kan vara medlem. Kontakta föreningen om ni vill göra överlåtelsen helt digitalt.
Numera kan hela överlåtelsen göras digitalt. Kontakta ingela@varing.se

Överlåtelse av fastighet som är ansluten till Väring sydost fiber.

Överlåtelse Telias tjänsteavtal TriplePlay

Den som skrivit på för fem år kan överlåta tjänsterna till annan brukare på samma anslutning. Skriv på och lämna följande dokument till föreningen. Tidigare brukaren avaktiverar tjänsten hos Telia.se/aktivera och nya brukare aktiverar den i sitt namn. Kontakta föreningen om ni vill göra överlåtelsen helt digitalt. Kontakta ingela@varing.se
Överlåtelse av köllektivt tjänsteavtal till 2027 med Telia

Hyresgäster
Används av dig som är hyresgäst i en fastighet som är ansluten till Väring sydost fiber. Ägaren skall ha ett avtal med föreningen och hyresgästen har avtal med ägaren och med fiberföreningen. I de flesta fall stod ägaren för investeringen. Hyresgästen betalar för sina tjänster på zmarket.se samt nätavgift till Väring sydost fiber. En viss väntetid finns mellan ansökan och aktiverad tjänst. Hyresvärd är ansvarig för att rätt dokument lämnas i tid till föreningen. Kontakta ingela@varing.se
Medgivande av fastighetsägare.
Ansökan om att få tjänster i befintligt fiberanslutning.

N
y ägare till fastighet som inte har fiber?
Kontakta ingela@varing.se så får du besked om hur du går tillväga. Då vi inte har grävare och installatörer i området kan det ta tid och det kostar mer om det bara är en fastighet som skall anslutas. Meddela var du bor så kommer du att få en prisuppgift. Kontakta ingela@varing.se

Tidigare händelser:
2023

Föreningen tecknade ett nytt femårsavtal med Telia för kollektiva tjänster. Hastigheten ökade till 1000/1000Mbps, möjlighet att teckna för TV Lagom eller TV Stor. Ledningsrätt  för etapp 1 vinner laga kraft. Flera nya kunder anslöt både i Värings samhälle och på landsbygden. Proposition antags på årsstämman om att undersöka möjligheten att gå samman med Greby Götlunda.

2022
Årsmöte i Horn och digitalt
Nytt kollektivt tjänsteavtal förhandlas, signeras och boxar delas ut.
Lantmäteriförrättning etapp 1 genomfört.

2021
Årsmöte genomfört digitalt
Utbyggnad fortsätter som förtätning

2020
Årsmöte 16 april 19.00 i Horns bygdegård
Slutbesiktning av senast genomförda projekt
Avslutning av Tredje chansen och slutredovisning av etapp 3 samt Trejde chansen.
Samarbete sker med Götlunda fiber

2019
Januari/april
De sista i tredje chansen och samgrävningen med Ellevio ska installeras.
24 april Årsmöte 19.00 Horns bygdegård

2018

Etapp 3 färdigställdes.
Nya stadgar antogs

 2017
Oktober Telia gruppavtal 5 år startar för tidigare kunder
12 december Telia gruppavtal startar Bankälla, Horn, Binneberg

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit