Lördagen den 2 december 2023 - klockan 14:07
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Vad svarar Skövdes politiska partier på våra frågor om Värings framtid?


Ingela Eriksson 2023-03-25


Den 17 februari skickade vi dessa frågor till alla politiska partier i Skövdes kommunfullmäktige. Vi skickade en påminnelse 14 mars då vi inga svar fått in. Fick besked om att våra mail fastnat i filtern men att det var löst så vi behövde inte skicka nya frågor. Vi fick sedan svar från Skövdepartiet, Liberalerna, Centern och Miljöpartiet. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har inget svarat trota att vi frågat dem fler gånger. Moderaternas Theres Sahlström skrev ett mail från M, S och KD, utan att besvara några av konkreta frågeställningar och utan något om deras ÖP2040-åsikter.

På dialogmötet rapporterade Ingela om vad som inkommit. Johan Ask, S skickade sedan ett mail med S tillägg om just Lokalorter. Se nedan. Therese S svarade lite mer från Ms sida efter att Ingela skrivit att vi var besvikna på den inkomna, allmänna skrivelsen vi fått.
Då tiden nu väl passerat 20 mars redogör vi här för vilka svar vi fått in från de partier som valde att svara. V och SD har inte svarat något ännu den 25 mars.
Värings intresseförening har den 7 mars bytt namn till Väringbygdens utvecklingsförening så båda namnen används även om det är samma förening vi berättar om.
Frågorna till partierna.
Svar från Skövdepartiet - SP svar kring ÖP2040
Svar från Liberalerna
Svar från Centern
Svar från Miljöpartiet
Svar från Socialdemokraterna
Svar från Moderaterna

Brevet vi fick från M,S och KD.

V och SD inkom aldrig med några svar.

Läs gärna igenom svaren och gör din bedömning om det parti du röstade på lever upp till dina förväntningar.
Det som gäller ÖP2040 - översiktsplanen - kommer nu att behandlas politiskt. Ta gärna kontakt med ditt valda parti och uttryck dina åsikter och förväntningar. Planen ska inte beslutas förrän 2024 men det är alltid lättare att påverka om synpunkterna kommer in så tidigt som möjligt.

På skovde.se står:

Förslaget justeras innan det visas upp igen i granskningen som startar årsskiftet 2023/-24. Även då är det möjligt att lämna synpunkter. Efter det tas en antagandehandling fram och antas av kommunfullmäktige under hösten 2024.  

De synpunkter som samlades in 20 mars kommer att under våren 2023 att bearbetas till en annalys och sedan en handlingsplan för vår bygd. Vilka satsningar som sedan görs beror bland annat på vilka pengar som avsätts för genomförandet framöver.
Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil