Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 11:32
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Årsmöte Värings scoutkår 2008


Ingela Eriksson 2008-03-09

Ingela Eriksson tar nu över ordförandeklubban efter att Sven Pettersson svingat den i 60 år.
Ingela Eriksson tar nu över ordförandeklubban efter att Sven Pettersson svingat den i 60 år.

Idag slogs nog världsrekord? 1948 blev Sven Petterson ordförande för Värings pojkscouter. Han fortsatte senare, utan paus, att vara ordförande för alla scouter i Värings scoutkår. Den 9 mars 2008 steg han åt sidan för en ny ordförande efter en obruten svit. Ingela Eriksson efterträder honom och Sara Pettersson blir ny vice ordförande.

Värings scoutkår kunde glädja sig åt en medlemsökning under 2007. Verksamheten är omfattande med fem olika grupper igång. Nya ledare har kommit in i verksamheten. Flera av dem deltar i olika utbildningar. Kåren är aktiv i bygdens arbete, med Mötesplats Väring, Julmarknad, Natur och Kulturdagar samt kommunens Friskvårdsdag.

En del större jobb är gjorda i scoutstugan och mer planeras i omgivningen. Bl a ska ett utedass med kompostering uppföras i närheten av vindskydden.

Det stora jubileumslägret Jiingiijamborii hade med 39 scouter och ledare från Väring. De yngre deltog i JoinInJiingi på Baggatorp. Under 2008 åker miniorscouterna på läger på Viken den 6-8 juni. Ungefär samtidigt är juniorscouterna på eget läger. De äldre scouterna åker på en ny Europaturné, i år tillsammans med Habo. Målet är Essex Jamboree men vägen dit går bl a via Bryssel och London. Scouterna får också prova på att bo några dagar i engelska familjer.

Närmast på programmet står S:t Georgsfirande den 23 april. I september firas 20-årsjubileum av den tillbyggda scoutstugan. Det var 54 år sedan den äldre delen togs i bruk.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit