Fredagen den 28 februari 2020 - klockan 10:25
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Drakjakt och arbetsdag hos Värings scoutkår


Ingela Eriksson 2019-04-28

Hinderbanan utmanade samarbetet i patrullen.
Hinderbanan utmanade samarbetet i patrullen.

Full fart, högt och lågt på arbetsdagen vid scoutstugan.
Full fart, högt och lågt på arbetsdagen vid scoutstugan.

Lördag 27 april var Värings scoutkår värd för Drakjakten, där även Tidans scoukår deltar. Scouter i olika åldrar fick sina märken och snoddar för att de deltog och därefter visade de på olika sätt vad de lärt sig som scouter, om t ex sjukvård, eldning, natur, scouthistoria, hinderbana, kniv, flaggor, knopar, surrningar och karttecken.  Ledarna var nöjda med vad de såg!
Söndag 28 april var det föräldrainformation och arbetsdag. Drygt 25 scouter, föräldrar och ledare deltog i arbetet och gjorde snyggt på området, fällde träd, städade och rensade tak.

Drakjakten
Spårare, upptäckare, äventyrare, utmanare och rovers fick sina olika märken och färgsnoddar. Casper Ehlin upptogs som ledare och följande förtjänsttecken utdelades: Andreas Sundberg - brons, Helena Ohlin, Henrik Johansson och Sara Pettersson - silver samt Karl-Åke Hell - guld. 
Efteråt samlade patrullerna poäng genom att visa vad de lärt sig inom olika områden. Det gäller som scout att utveckla sina kunskaper och färdigheter samt vara kreativ med problemlösning. Ledaren på sjukvårdsstationen kunde mycket väl tänka sig att bli skadad på platsen med så många kunniga scouter på plats. Det var ett gott betyg! Nästa steg blir nu att möte scoutpatruller från Skaraborgs olika kårer på distriktsdagen på Baggatorp.Föräldramöte och arbetsdag

Mycket mossa hade växt på taket.
Mycket mossa hade växt på taket.

Full fart på krattor och räfsor på lekplanen.
Full fart på krattor och räfsor på lekplanen.

En lövblås gjorde susen i rätt mans hand. Från marken passade andra redskap.
En lövblås gjorde susen i rätt mans hand. Från marken passade andra redskap.

De yngre rensade taken på vindskydden istället.
De yngre rensade taken på vindskydden istället.

Det mossbelupna taket blev betydligt snyggare efter behandlingen.
Det mossbelupna taket blev betydligt snyggare efter behandlingen.

Föräldramöte
Scoutföräldrarna inledde dagen med information om olika uppdrag de kan utföra för att stödja scoutverksamheten. Alla föräldrar kan bidra med stöd av olika slag som gör det möjligt för att kunna ha verksamhet och läger. De som inte kunde delta får ge besked på annat sätt.
Läger som planeras nu är Plasket, 4-9 augusti 2019, Essex International Jamboree 2020 och regionsläger 2020.

Arbetsdagen
Scouter, föräldrar och ledare fortsatte mest hela dagen med underhåll av anläggningen i Truvet. Med kratta, spade, traktor och såg blev det snyggare och säkrare i skogen. Skogsfolket röjde och på taket rensades betongteglet på barr och gammal mossa. Som tack bjöds alla arbetare på korv och mos. Nu är det uppsnyggat inför Vår i Väring den 5 maj då kåren väntar in ett hundratal lunchgäster.

Flitiga Myran
Värings scoutkår har en stöd-ggrupp som heter Flitiga Myran. Den är öppen för föräldrar, tidigare scouter i kåren och andra boende som vill stödja scoutverksamheten på olika sätt. Nu behövs fler ledare på onsdagar och torsdagar, lägerledare, några som jobbar med anläggningen och andra som bakar, säljer och ordnare med att få in inkomster till scoutkåren. Kontakta Ingela@varing.se om du vill bli en del i gemenskapen och bidra med din tid och förmåga till scoutverksamheten i Väring. Som nyinflyttad ar det ett bra sätt att lära känna bygden till exempel. Utbildningar erbjuds dem som kan tänka sig bli ledare på hel-. eller deltid.

Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson