Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 01:35
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Scouter samlade i Väring


Ingela Eriksson 2006-04-19

Scouthögtid Ett åttiotal scouter tågade genom Väring för att fira förebilden S:t Georg och få sina årsmärken.
Bild:Ingela Eriksson
Scouthögtid Ett åttiotal scouter tågade genom Väring för att fira förebilden S:t Georg och få sina årsmärken.

Ett åttiotal scouter från Väring och Tidan samlades för en gemensam S:t Georgshögtid. Alla scouter fick olika årsmärken och två nya ledare utnämndes. En grundplåt för Stiftelsen Ungt ledarskap samlades också in.

De senaste fyrtio åren har scoutkårerna i Väring och Tidan samlats kring S:t Georg. Då får scouterna sina årsmärken och nya ledare utnämns. Det sker vid en högtid i kyrkan och i år var Arne Wiig högtidstalare och komminister Lil Trobro träffade för första gången scouterna i trakten. Kårordförande Sven Pettersson hälsade välkommen och sedan berättade Arne om vad som gör att han anser att alla egentligen föds till scouter. Vi söker och får gemenskap, utmaningar, kunskaper, upplevelser och nya erfarenheter. Allt kan man få när man blir scout eller scoutledare och som Arne avslutade: "En gång scout - alltid scout"

Två nya ledare
Scouterna fick sedan sina respektive märken och några hälsningsord från Arne. Som avslutning fick han också utnämna två ledare, Sandra Julin och Nils Carlsson. De var scouter själva när Arne var ledare i Väring för några år sedan.

Sankt Georg som förebild
Sankt Georg och draken är en legend som vi även idag kan lära av. Lil Trobro illustrerade detta med en bild och ett livfullt berättande som engagerade. Georgs svärd riktades mot munnen som sprutade eld. Vi människor använder ofta munnen för att på olika sätt sänka och kränka andra människor. När vi gör detta krymper vi andra men också oss själva. Bättre då att använda munnen till positiva budskap som stärker andra. Då växer vi också och mår bättre själva.

Ungt ledarskap
En insamling gjordes för Stiftelsen Ungt Ledarskap. Den är nyligen bildad som en uppvaktning till Sveriges kung, scout sedan 50 år. Han är intresserad av att unga människor tränas i och utvecklar ett positivt värdebaserat ledarskap. I framtiden skall pengarna stödja unga människors ledarutveckling.

Fika i församlingshemmet
Efter högtiden tågade alla scouter och gäster till församlingshemmet för en gemensam fikastund. Det var flitiga scoutföräldrar som stod för det arrangemanget.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit