Onsdagen den 17 juli 2024 - klockan 22:33
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Fika, farmarbiff, fiber och försäljning = Vår i Väring


Ingela Eriksson 2016-05-14




Trots det kyliga vädret var det folkvandring till och i Truvet. Försäljning av olika saker, fika, lunch, ponnyridning, chokladhjul och promenad. De som kom hade att göra och kunde äta gott.

Premiär var det för nytecknande av medlemskap i Väring sydost fiber för boende i Binneberg, Bankälla, Horn och Flistad-Vaholm. De olika byansvariga var på plats liksom styrelsemedlemmar. De gav information och tog emot ansökningar och fastighetsavtal. Efter den 14 maj kontaktar de boende sina områdesansvariga för att skriva på papper. Om detta går undan kan föreningen lämna in ansökan redan i maj och ha ett bra underlag. Men då måste de få upp antalet ansökningar. Horn har en uppslutning på 92 % av de fastboende. De andra ligger något efter men det rör sig uppåt. Missar man ansökan i maj får man vänta minst ett halvår.

Från Bredegården kom två ponnies som lockade barn till ridning. Källåsen sålde växter, Malin W sålde smycken, kyrkan hade Fair Trade och klass fyra plastpåsar och hembakt. Värings Gif höll i fika och chokladhjul. Scouterna serverade lunch från grillen, vilket lockade cirka 100 matgäster. Från kolmilan Gunilla såldes lokal grillkol, som gick åt med glöd. Hillevi sålde kort och virkade tårtor.

Värings intresseförening höll i promenaden, sålde medlemskap, tog emot nomineringar till Årets Väringabo och hade ett lotteri. Vinnarna fick sina priser eller får dem hemskickade till sig.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit