Torsdagen den 1 augusti 2024 - klockan 04:22
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Julmarknad 2005 i Väring


Ingela Eriksson 2005-12-04

Snövit Malin Stéen fick i år åka efter hästen Arizona med Linda Falk som kusk.
Snövit Malin Stéen fick i år åka efter hästen Arizona med Linda Falk som kusk.

Årets julmarknad har gått av stapeln och byn fylldes av besökare. Runt granen fanns ett flertal föreningar, hantverkare och klass 5. Hembygdsföreningen hade visning av hantverk i smedjan och läckra hatter i församlingshemmet. Gamla kiosken var fylld av julprydnader i papper. I församlingshemmet hade Värings scoutkår försäljning och servering. Där fanns också mer hantverk.

Snövit Malin Stéen fick i år åka efter hästen Arizona med Linda Falk som kusk. Efter dem gick drottning, kung, jägare och ett antal dvärgar med facklor och lyktor. De sjöng på sin väg genom byn och Snövit kröntes av Lions Marianne Westberg vid granen.

Vid granen


Vid granen sjöng också några av Värings skolbarn, under ledning av Elisabeth Nyström. Där fanns också ett antal kiosker med försäljning och lotterier, glögg, korv och chokladhjul.

Utställningar


I den gamla kiosken visade Ronny en del av sin samling av julprydnader av papper. Bredvid, i den gamla smedjan, glödde kaminen hos Wäring-Locketorps hembygdsförening. Julfint var det också hos Värings Livs och Värings El.

Församlingshemmet


I församlingshemmet hade hembygdsföreningen en fantastisk utställning med gamla hattar Några av medlemmarna hade bidragit med fantaskiska kreationer att beskåda. Det var stil på huvudbonaderna förr i tiden!

Servering och försäljning


Värings scoutkår hade loppis och julförsäljning och föräldraföreningen skötte serveringen. Det var fullt vid fikaborden och bra ruljans på försäljningen.

Årets Väringabo 2005 - Sven Pettersson


För fjärde året i rad utsågs Årets Väringabo. Denna gång blev det en gedigen ortsbo - Sven Pettersson. Motiveringen till valet var:
"För sitt outtröttliga arbete för sina medmänniskor, sitt entusiastiska föreningsengagemang och sitt positiva sinnelag utses Sven Pettersson till ”Årets Väringabo 2005”.
Han föddes i Väring och bor där fortfarande, i samma hus som flyttats till annan plats. Han är en flitig föreningsmänniska och hjälpsam vän till alla som behöver hjälp. Han berättade att han avlagt tre viktiga läften i sitt liv och han håller dem alla än i dag. På 1930-talet avla han nykterhetslöfte, på fyrtiotalet sitt scoutlöfte och på femtiotalet äktenskapslöfte.
Det är styrelsen i Värings Intresseförening som utser Årets Väringabo, efter nomineringar från bygdens folk.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit