Onsdagen den 21 februari 2024 - klockan 04:58
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Julmarknaden 4 december 2022


Ingela Eriksson 2022-12-05

Vackert, vintrigt väder. Snövit, tomte och Årets väringabor. Försäljning och förtäring ute och inne. Många möten, många samtal, många vänner. Stöd till föreningslivet och lokala hantverkare. Julstämning och musikgudstjänst i kyrkan med Trio Noterat.

Ett SAMhälle blir bättre när de som bor där SAMverkar. Ett sätt är att mötas, samtala och bli en del av gemenskapen. Många tog den chansen på julmarknaden den 4 december. Nära 300 personer hämtade också sina nya routrar hos Väring sydost fiber. 
Snövit med följe kom först i programmet. Snövit, Ida Lundgren, är som de övriga deltagarna Upptäckarscouter i Värings scoutkår. Tyvärr fanns inget sångprogram i år då klass fyra inte längre planerar för lägerskola. Kom gärna med annat förslag till nästa år.
Årets Väringabo dubblerades i år, till två samverkande företagare på Hedhamra. Först presenterades ett postumt hedersomnämnande. Anna-Lisa Misker var nominerad i år. Hon var en pionjär på olika sätt, som medlem av Värings första scoutpatrull och som första kvinna på gjuteriet på Volvo i Skövde. Hon var också en aktiv medlem i Wäring-Locketorps hembygdsförening.
Den förste Årets Väringabo 2022 fick motiveringen:

Ett samhälle som en gång hade flera livsmedelsbutiker, banker och livaktig handel har saknat en restaurang under flera år. Så kom du till oss på Hedhamra. Väringsbor och alla som far här förbi är glada och tacksamma för att vi idag har en bra restaurang och en trevlig och tillmötesgående krögare i dig. Nu har vi åter både handel och restaurang tillbaka på Hedhamra. Tack och lycka till med Eddis grill!
Eddi Solaka kunde tyvärr inte delta då han var bortrest, men utmärkelsen lämnades över till hans bor under kvällen.

Näste Årets Väringabo 2022:
Ett samhälle som en gång hade flera livsmedelsbutiker, banker och livaktig handel har saknat en egen butik under flera år. Vi sökte en lösning, men du fann oss! Väringsbor och alla som far här förbi är glada och tacksamma för att vi idag har ett bra utbud och en trevlig och tillmötesgående handlare i dig. Nu har vi åter både handel och restaurang tillbaka på Hedhamra. Tack och lycka till med 24SJU!
Stefan Karlsson, med familj, var med på julmarknaden och uppvaktades med diplom, blommor och lokalt hantverk. 

Värings intresseförening samordnar julmarknaden och Värings GoIF, Värings scoutkår, Wäring-Locketorps hembygdsförening och Svenska kyrkan ingår i kärngruppen. I år fanns även Väring sydost fiber på plats med boxutdelning till fiberkunder. 

Övriga utställare/hantverkare:
Peter Aronsson träslöjd
Östergårdens skinn och ull
smycken by eia uf
Blommor och pynt
Jeanette Allansson
Värings kyrkliga syförening

Om du anser att det är bra att vi har en levande landsbygd är det bästa du kan göra att öka ditt engagemang i en förening, använda lokala företag och samverka med grannar och andra i bygden om områden som utvecklar vår del av Skövde kommun. Räkna inte med att andra gör det åt dig. Du är säkert hjärtligt välkommen.


Tipsa en vn Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil