Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 12:33
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Julstämning i Väring


Ingela Eriksson 2013-12-08

Stämningen var god och jullik på det lilla torget framför scenen.<br /><br />
Stämningen var god och jullik på det lilla torget framför scenen.



De som tog sig ut på vägarna i snöyran den andra advent fick uppleva julstämning med Snövit, julesnö, barnröster och gemenskap. Vid församlingshemmet fanns Värings GoIF och Scouterna tillsammans med hantverkare, minitivoli och blommor. I muséet var det skönt att värma sig vid kaminen eller ässjan.

Snövit 2013 heter Magdalena Metsä. Hon kom tillsammans med prins, drottning, jägare och dvärgar. Klass fyra underhäll med smågrupper som sjöng var sin julsång. Korv med bröd, glögg, varm choklad, fika, chokladhjul, lotterier och prickkastning var några av begivenheterna på jultorget.

Årets väringabor hyllades också. Motiveringen lyder: "Två "gnistor" invandrade västerifrån till Kannemakartorp och bosatte sig sedan i Väring. Där har de varit ett starkt team inom Scouterna, Pensionärsföreningen och Hembygdsföreningen. Vallby Sörgården och Qigong är ett par av makens hjärteområden medan makan värnar om Scouter och Museum/Smedja. Årets väringabor 2013 är Ulla-Britt och Lars Fejde.

Mot slutet var det prisutdelning i Ordjakten där vinnaren hade funnit ordet Tomtelyktan. Scouterna delade också ut vinster på sina lotterier. Kvällen avslutades med en andakt i kyrkan.

&Aring;rets väringabor blev Ulla-Britt och Lars Fejde.<br /><br />
Årets väringabor blev Ulla-Britt och Lars Fejde.



Klass fyra sjöng några julsånger.<br /><br />
Klass fyra sjöng några julsånger.




Snövit Magdalena Metsä och hennes hov agerar på scenen.
Snövit Magdalena Metsä och hennes hov agerar på scenen.


Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit