Onsdagen den 31 juli 2024 - klockan 20:21
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Kommundelsstämma för Väring och Tidan med omnejd


Ingela Eriksson 2009-03-30

Kommunfullmäktiges ordförande Conny Brännberg presenterade kommunal verksamhet samt lyssnade på stämmodeltagarna från Tidan och Väring.
Kommunfullmäktiges ordförande Conny Brännberg presenterade kommunal verksamhet samt lyssnade på stämmodeltagarna från Tidan och Väring.

Den 30 mars inbjöd Skövde kommun till stämma för Väring och Tidan i Tidanskolan. Ordförande Conny Brännberg inledde under en halvtimma med information om kommunen. Trots att bildspelet helt riktade in sig på Tidan med omnejd var det två väringsbor som framlade frågor och synpunkter som också rörde Väring.

Totalt fanns ett drygt 30-tal besökare på plats. Flera av dem känns igen från tidigare stämmor och det vore önskvärt om fler ungdomar och småbarnsföräldrar fanns för att företräda sin åsikter. Nu koncentrerades frågorna kring väg- och boendemiljö, kommande busshållplats i Tidan, hemtjänstens omorganisation med mycket bilåkning som följd och vikten av att det ser välkomnande ut också i yttertätorterna i Skövde kommun.

Ett boende för äldre som vill ha en bra bostad med tanke på bekvämlighet, anpassning, gemensamhetslokal och möjlighet till stöd vid behov önskades till både Tidan och Väring. Många vill bo kvar på sina hemorter även efter pensionen och innan det blir dags för äldreboende med högre servicegrad.

Frågor som tagits upp tidigare kom upp igen och Conny Brännberg, Monika Green och Ulla-Britt Hagström sa att kommunen letade efter former för att snabbare åtgärda det som kan lösas av förvaltningarna och också ge bättre feedback på de önskemål som kom upp på stämmorna.


Förslag gavs på hur inbjudan kan gå ut på flera sätt, förutom SLA och skovde.se. Många mailadresser finns redan i kommunens databaser för att kunna nå t ex ordförande i olika föreningar i berörda orter. Anslag på skolor, förskolor och andra platser förordades också.

En aktuell fråga som berör både skolbarnsföräldrar och samhällena i norra kommundelen är förslaget om att alla elever i årskurs sex eventuellt ska gå på Stöpenskolan. Detta ska utredas av skolchefen då det finns plats på Stöpenskolan nu när ungdomskullarna blir mindre. Är detta önskvärt av elever, föräldrar och personal? Finns det risk för skolornas överlevnad på mindre tätorter om en hel ålderskull försvinner? Vad händer då med samhällsutvecklingen i dessa orter. Viktigt att framföra synpunkter kring förslaget till skolnämnden/skolchefen omgående.

Vallby-Sörgården invigs den 7 juni, ett kulturarv av stort värde. Hur uppmärksammas detta av Skövde kommun? Frågorna och förslagen var många om mötet avslutades ca 40 minuter efter planerad sluttid. Till nästa år föreslogs en senare starttid för att fler skulle ha möjlighet att komma.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit