Måndagen den 29 november 2021 - klockan 15:36
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Motionsspåret i Väring - kartläggning av användningen - notera med ett streck!


Ingela Eriksson 2020-02-03För 35 år sedan skapades spåret, med stöd av Skövde kommun och i samarbete med Värings GoIF och flera markägare. För cirka 15 år sedan beslöt kommunen att ta sin hand ifrån det och "ge" det till Värings GoIF. Där har inte funnits resurser till att underhålla det så den uppgiften har skötts av en ideell privatperson. Stort tack till dig, Börje! Värings GoIF har också bidragit med en del utrustning och tid. Nu finns planer på utveckling av spåret och föreningen har ansökt om stöd från Landsbygdspotten. Notera på listan när du går!

Under hela februari görs en kartläggning på hur ofta spåret används. En lista sitter på anslagstavlan öster om Väringsvallen. Skriv namn och ett streck för varje dag eller varv som du använder spåret. Underlaget blir ett bra argument när vi driver frågan om kommunalt stöd för spåret.
Flera människor har sagt att de är beredda att hjälpa till. Det behövs männsikor som kan göra praktiska sysslor, planera för underhåll och utvecklling, hålla samman krafterna och kanske ordna aktiviteter. Kontakta Ingela@varing.se eller Mattias och Malin Eriksson med vad du kan bidra med. 
17 februari 19.00 har Värings GoIF årsmöte i klubbstugan. Då är du välkommen att delta i diskussionen kring hur arbetet går vidare. Ska det bildas en sektion för motion på samma sätt som det finns en sektion för Boule?Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson