Tisdagen den 30 maj 2023 - klockan 18:43
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Naturdagar vid Vakälla - 26:e upplagan är igång


Ingela Eriksson 2022-05-18


2014 var det 20-årsjubileum för Naturdagarna vid Vakälla. Det borde varit 28.e gången nu men med två pandemiuppehållsår blir det nog 26 gången skolbarn och allmänhet bjuds in till ett par härliga dagar av Wäring-Locketorps hembygdsförening.

Milan tändes i år på Norges nationaldag. På grund av studiedagar i Skövde är evenemanget flyttat till torsdag-fredag. Ungefär 500 barn är anmälda till årets upplaga och de får mycket att göra under dagen. Prova en god frukost, äta kolbullar och smaka honung är för smaken. Höns och får finns levande på plats. Svenska Jägarförbundet talar om djur och natur. Scouterna visar vad som finns i naturen av ätliga växter och vad kottar kan vara bra till. Vattenrening är ett annat tema hos Värings scoutkår. Att åka traktor med vagn brukar vara populärt, liksom att hoppa i halmen.
På kvällen 18.00 är allmänheten välkommen till Vakälla. Korv, kolbullar, fika och diverse  försäljare som erbjuder olika varor finns för besökarna och milan står där och ryker efter två dygns kolning. Tipspromenad finns utmed en av slingorna.

Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil