Tisdagen den 19 januari 2021 - klockan 13:50
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

NM Longtrack med förare från Väring


Ingela Eriksson 2017-09-11Nordiska mästerskapen i LONGTRACK på Mantorpstravet gick av stapeln lördagen den 2september med en lokal förare.

Då det blev dags för NM i LONGTRACK fick vi en ny chans att heja fram Niklas Klingberg. Han är en mycket duktig förare som sedan tävlingen i Axevalla i maj år 2017 fått många att önska att han fortsatte att köra "långbana". Skulle det bli en ny chans i Sverige? Peter Jansson som är en svensk eldsjäl då det gäller denna tävlingsform var tävlingskoordinator och tävlingsledare och han var en bidragande orsak till Niklas medverkan. Stor betydelse hade naturligtvis teamet kring Niklas. Han peppras och stöttas av gänget kring honom. Det är Klingbergarna pappa Börje, brorsan Mikael och Väringsbon Johan Nilsson. Dessutom var kusinerna Klingberg, Viggo och Noha en del av teamet i Mantorp.  Övriga familjen stöttar också.

Nu var det då dags för Nordiska mästerskapen med deltagare från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Sveriges tävlande var Niklas Klingberg, Sebastian Aldén, Robin Aspegren, Anders Mellgren, Andreas Bergström och Anton Rosén. Det visade sig vara ett vinnande koncept då fem av de svenska förarna gick till final efter att fått ihop flest poäng under de 15 första heaten.. Alla heat kördes på Mantorps travbana 1000 meter lång. 5 förare och 3 varv i varje heat, 0-100 på 2,9 sek, farter upp till 180 km/h, inga bromsar, 500 cc. Vid varje heat får segraren 4 poäng, tvåan 3 poäng, trean 2 poäng och fyran får 1 poäng.

Det blev många spännande heat och efter de 15 heaten hade Anders M 19 p, Niklas K 16 p, Robin A 15 p.  Efter två semifinaler gick  Niklas, Sebastian, Robin, Anders och Andreas B gick till final. Vann gjorde Robin Aspegren efter en spännande duell med Anders Mellgren. Niklas gjorde en mycket bra tävling och slutade som 4:a denna dag, av de 17 tävlande. Med tanke på att han kör på gamla meriter och inte tävlar aktivt under året är det häpnadsväckande. Han överraskade och lyckönskades av många. Tack för en spännande eftermiddag. Vi får hoppas att detta med LONGTRACK kommer att bli en tävlingsform som kommer tillbaka på flera platser även i Sverige.

Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson