Tisdagen den 19 mars 2024 - klockan 08:44
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Scouterna i Väring arbetar för bygdens och Världens barn, 18-19 september


Ingela Eriksson 2021-09-13


Alla som vill bidra för barnen i bygden kan hjälpa till på lördag 18 september. Då är det arbetsdag vid stugan i Truvet. För Världens barn serverar scouterna våfflor med sylt, grädde och dryck mellan 11 och 14 söndag 19 september utanför Värings församlingshem. (Ny tid då vallkolaen stänger 13.00.) Ditt bidrag är alltid välkommet.

Arbetsdag
18 september arbetsdag vid stugan för scouter, föräldrar och stödjare. Vi startar 9.00 och avrundar vid 14.00. Fika vid 10 och korv vid 13.00. Meddela gärna i förväg så att maten räcker. Skriv nedan eller skicka pm till Ingela Eriksson. Vi kommer att jobba med ved, buskröjning, grävning, hängrännor, rens och fix, materielvård, städning, biokolstillverkning, lite snickeri. Har du motorsåg, röjsåg, grensåg, sekatör och/eller arbetshandskar så tar du med det. Kan du slipa yxor på sten och/eller fixa med stormlyktor är det perfekt. Det finns uppgifter för gammal och ung och vi hjälps åt. Välkommen!

En landsomfattande insamling för Världens barn sker nu, även lokalt. 19 september, i samband med kyrkovalet, bakar scouterna våfflor över öppen eld. Hoppas att det smakar med en våffla på söndag. Minst 50 kr för våffla/kaffe/te och 40 kr för våffla och saft.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit