Lördagen den 20 juli 2019 - klockan 18:35
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Grävning fiberetapp 3 försenad - info till hyresgäster i Väring


Ingela Eriksson 2018-01-09


Då grävningen stött på fler problem i Flistadområdet än i tidigare områden blir det ytterligare förseningar även med tjänster. De som får installerat kan beställa tjänster ganska omgående från zmarket.se. Mail kommer att gå ut till de kunder som ska kunna få igång Telias gruppavtal mellan 15 och 31 januari. Aktivera inte hos Telia förrän din fiber är aktiv. De sista, ungefär från Odenslunda och norrut ska sedan kunna aktiver efter 15 februari. Startmånaden blir utan kostnad för kund med Telia gruppavtal.

Mängder med sten, stubbar, trasiga maskiner, sjuk personal och dödsfall i famljen är några av orsakerna till att grävningen haft stopp eller blivit försenad. Schaktteknik räknar med att allt ska vara grävt och blåst i januari och från vecka fyra påbörjas installationer i husen igen. Relacom installerar i de skåp som tillkommer och gör klart i noden nu.

Information per e-post eller brev kommer till kunder med Telia gruppavtal med info om aktivering. Ni har ju också fått instruktioner med de boxar ni hämtat ho områdesansvariga. Telia.se/aktivera är en bra sida när du fått aktiv fiber och du kan också ringa 90200 då.

Tredje chansen grävs när det är klart upp till Vaholm och de tre sista kunderna i Binneberg är klara. Så sent som idag kom ytterligare en som ansöker om och får igång sin fiber i vår. Det är ännu inte kört att fråga föreningen om pris och möjlighet för efteranslutning.

Hyresfastigheter
Det är nu klart att Kvarnen kommer att få fiberanslutning i vår och troligen EHCC också. Däremot har Jättadalen och LAWA/stiftelsehusen tackat nej tills vidare. För er som bor hos Roland Åberg och Storängen kontaktar ni Väring sydost om ni vill få igång tjänster. Fiber finns redan framdragen till varje lägenhet där.

Tipsa en vän     Skriv utAnnonsera här!
Kontakta webmoster om ditt lokala företag vill sätta in en annons på denna plats.
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
Almanackan

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
Webvoter.net
Hur tänker du kring fiberutbyggnaden som pågår?
Webvoter.net
Vad är bäst med att bo i Väringsbygden?
Värings scoutkåreuleaderos

EU
Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson