Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 01:31
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Koppla in fibertelefoni


Ingela Eriksson 2015-12-18

Alla som valt gruppavtal har fått mail/brev med installationsanvisning. En del bilder stämmer dåligt med de boxar vi fått ut. Det är också olika instruktioner i mailet/brevet jämfört med papperet ni fick med boxarna. Mailet/brevet gäller! Det ser bl a ut som om man skall koppla nätverkskabeln i ett paruttag, men där kopplar vi in i Raycore fiberbox istället.
Här kommer lite stöd och info om hur man kopplar boxarna för att få det att fungera för telefoni. Först skall allt aktiveras via telia.se/fiberforening eller kundtjanst 90200. En dag slutar ADSL/kopparn att fungera och då är det hög tid att koppla in telefonboxen. Se nedan hur det går till.

Ingen telekabel sätts i Technicolor. Från Tilgin går nätverkskabeln till Raycore och telepluggen till första teleuttaget. Anslut strömkälla.

Nu kan analoga telefoner kopplas in via teleplugg i huset och digitala via nätverket.
När telefonin skall användas kräver Telia att ni anger telefonnumret och en PIN-kod, som kommer med brev från Telia.
Det tar ca 3 dagar från det man aktiverar sina tjänster tills koderna för telefonin genereras. Dock så skall den vanliga telefonen inte sluta fungera för det....utan skall fungera fram till dess att koderna finns. Koderna hittar man på www.telia.se/mitt-telia Dock inte under koder utan under bekräftelser!! Ligger alltså inte på samma ställe som de andra koderna!
Sedan skall det gå bra att ringa. Lycka till!

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit