Måndagen den 29 juli 2024 - klockan 17:11
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Lägesrapport för fibertjänster - uppdateras allt eftersom


Ingela Eriksson 2017-10-06


På denna plats kommer Väring sydost fiber att hålla er uppdaterade kring tjänster för er fiberanslutning. Håll utsikt här kring när och var ni kan hämta boxar till internet/TV/telefoni.
Först ut kommer det bli för de inom etapp 1 och 2 som har aktivt gruppavtal idag. Därefter kommer olika delar av etapp 3 samt tredje chansen.

Telia sa 6 oktober ok till att de som har treårs gruppavtal idag och vill ha fem nya år kommer att få sina boxar först. Behåll tidigare hårdvara. Höjd hastighet gäller sedan början av oktober.

12/10 ny info om router
Kan du inte hämta själv? Skriv fullmakt till granne/vän. Den gamla routern, liksom den nya, ägs av föreningen. Antingen sparar du den som reserv hemma eller lämnar tillbaka den till föreningen när du hämtar ny - med rätt kablar och helst i originalbox.
Se instruktion för inkoppling:
Bredband  
TV
Telefoni - Tilgin nu i Raycore? Du kan behålla den så. Om du kopplar telefonen direkt till nya routern - ta hjälp av 90200 - se nedan!
13/10 ny info
Om du som Telia-kund med gruppavtal inte får en hastighet över 200Mbps -  testa annan dator och/eller med annan kabel och sen testa direkt in i LAN-uttaget. Om inte något av dom 3 sakerna funkar så hör av er till supporten. Hastigheten kan begränsas av sämre kabel, dator eller annat hemma hos dig som begränsar farten.
20/10 Utdelning ny router till vissa kunder
Teliarouter till de som haft Telia gruppavtal tidigare och som nu valt att förlänga i fem år kom idag. Föreningen delar ut dem mellan 18.00 och 20.00 söndag 22 okt i scoutstugan. Om du inte kan då snabbhämtar du hos Ingela lördag 08.00-12.00 eller 18.00-22.00. Instruktion medföljer. Behåll din gamla router som reserv eller ta med komplett routerutrustning när du hämtar ny.
De som nytecknat femårsavtal i etapp 1 och 2 får sin router vid senare tidpunkt.
21/10 Råd om inkoppling ny Teliarouter
Det mesta gick igång bara box och kablar kopplades in. Vill du konfigurera din router så finns uppgifter på baksidan bredvid WIFI-uppgifter. Fast telefoni krånglade först. Det gick bra att felanmäla via Facebook Telia så tog de kontakt nästa dag och löste problemet. Det ska funka med automatik men blir det problem - kontakta Telia, 90200 eller via Fb.
22/10 Invänta besked innan du kopplar telefonin i ny router
Nu har fler kunder fått problem med fast telefoni. Kundtjänst kan lösa det om de får veta din adress och serienummer på router samt att det går att lösa. Vi ska kontakta företagssupport så fort det är möjligt så att de får reda ut för alla på en gång. Invänta gärna besked här hur du ska göra när du installerar routern för att få igång fast telefoni.
22/10 Ny tid för hämtning av router för de som förlängt nuvarande Teliaavtal med fem år
Mellan 18.00 och 20.00 måndag 23/10 och tisdag 24/10 hos Ingela, Väring Östergården 1. Hämta gärna ihop med grannar/vänner så att boxarna kommer ut.
23/10 Om fast telefoni och ny router
Hittills kan inte Telia lösa för alla på en gång. De föreslår 1. Behåll Tilgin inkopplad direkt i Raycore om det fungerar så innan du byter router. 2. Om du kopplar bort Tilgin och sätter andra ändan av telepluggen/mellanpluggen i vänstra gröna uttaget på routern får du kontakta Telia 90200 eller via Facebook och berätta om problemet, uppge ditt telefonnummer samt routerns serienummer. Om de inte vet vad de ska göra får de fråga Lisen eller Max, som kan. Behöver du ytterligare en mellanplugg kan Telia skicka ut utan kostnad.
24/10 Nya tider för hämtning av router - vänligen hämta ut!
Onsdag 25/10 18.00-20.00 hos Ingela. Under fredag 27/10 hämtas router hos Gunilla på Enbärsvägen 27A mellan 10.00 och 14.00 samt 17.00 och 20.00. På lördag gäller 14.00-16.00 hos Gunilla. Ingen hämtning hos Ingela under helgen.
15/11 Hämta de sista också nu
Kontakta Ingela och hämta er router.

Senare kommer föreningen att dela ut boxar till dem som tillhör etapp 3 och har valt Telia 5 år. Ni får router och TV-box. Vi återkommer med tid och plats samt när ni kan ansluta till nätet. Allt är ju inte grävt och monterat ännu. Vecka 43 skall aviseraingar om montering hemma starta. Ett problem skall lösas innan det kan göras.

Etapp 3 bör vara nästan färdiggrävt v 48 och färdigblåst v 49.

För tredje chansen meddelar vi er allt eftersom. Inget är grävt eller monterat ännu.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit