Onsdagen den 17 juli 2024 - klockan 19:34
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Sökta bidrag beviljade till Binneberg-Horn-Bankälla-Flistad fiberområde inom Väring sydost fiber


Ingela Eriksson 2016-07-15


I slutet av juni tog Länsstyrelsen beslut om att bevilja Väring sydost fiber bidrag till fiberutbyggnad av etapp 3. Nu pågår upphandlingar av projektör/projektledare, grävare/blåsare, installatörer och materiel. Beslut kommer att tas i juli och augusti.

När vi vet vilka som åtar sig uppdragen går det bättre att bedöma när det praktiska arbetet i området påbörjas. Just nu har några områdesansvariga fått preliminära kartunderlag för markavtal. Det gäller inte tomter utan jordbruks- och skogsmark samt vägar. Markägarna kan givetvis vara med och påverka sträckningar och vägval. Med god samverkan ska grävningen inte inkräkta nämnvärt på sikt och vi får en mer attraktiv bygd för boende och företagande.

En aktuell fråga som diskuteras är hur många aktiva fibrer som skall anslutas hos kunden. Det blir en viss merkostnad med mer materiel och arbete men ger i framtiden en större valfrihet och konkurrenskraft. Har du synpunkter på detta? Kontakta styrelsen eller områdesansvariga och säg vad du anser.

Under juli månad ska alla i området ha tagit ställning till om de ska vara med i fiberutbyggnaden. Det gäller att fundera på framtiden. Vad behövs då? När försvinner Telias kopparnät och vad blir då alternativen för den som inte har fiber?

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit