Onsdagen den 8 maj 2024 - klockan 12:59
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Uppdatering fiberfel i Truvet och Horn


Ingela Eriksson 2024-02-05





Alla kunder som berördes av felet efter avgrävningen i Truvet ska nu vara åtgärdade. Meddela Ingela 070-3545924 om du har frågor om åtgärden. I Horn ska Bankälla, Horn och Binneberg vara klara och även många i Flistad. De gick igång allt eftersom svetsningen pågick i em. Resten ska vara klara imorgon tisdag.

Besökte i eftermiddag dem som lagar felet i Horn. De jobbade intensivt in i kvällen och återkommer imorgon. Jag ser i olika kommentarer att kunderna allt eftersom verkar komma igång. Vill du testa så startar du först om alla boxar. Då ser du själv om din anslutning fungerar igen.
I kabeln som svetsas nu finns 288 fibrer. Extra många då varje anslutning där skulle ha två fiberpar. I en färgad tub finns 12 fibrer med olika färg. de ska skalas, kapas, svetsas, skyddas med en plastomslutning, som bakas och sedan läggas i en kopplingsbox. Mycket pyssel med varje "fiberstrå", som är som ett hårstrå. Beläggningen måste skalas bort och sedan kapas och svetsas ihop med ett motsvarande strå.
Väring sydost fiber beklagar de olägenheter ni haft och har.  Allt eftersom vi blir beroende av avancerad teknik desto större  sårbarhet upplever vi när det inte fungerar. Bra att fundera på vlka reservsystem vi kan använda om/när det händer något.


Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit