Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 00:11
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Årsmöte Värings Intresseförening


Ingela Eriksson 2006-03-06


Den 14 mars 19.00 är det årsmöte och planering av mötesplats Väring i Värings församlingshem. Då är alla medlemmar välkomna att delta. Företag och föreningar som vill delta i Mötesplats Väring den 4 juni uppmanas också komma till detta möte.

Förslag till
Verksamhetsberättelse för
Värings Intresseförening 2005




Under året har sex styrelsemöten samt årsmöte hållits. Dessutom planerings- och utvärderingsmöten i samband med Mötesplats Väring och Julmarknad.

Styrelsen bestod av:
ordförande Ingela Eriksson, 05 vice ordförande Maria Hilling-Drath, 05-06
kassör Mattias Eriksson, 05-06 sekreterare Joakim Bratt, 05
vice sekreterare Carina Andersson, 05
ersättare Yngve Svensson, 05 ersättare Sven Pettersson, 04
ersättare Katarina Åkergren, 05 ersättare Mats Johansson, 05

Våren
Under våren lanserade Telia ADSL för telestationerna i bygden. Då stötte på hos Skövde kommun om att få använda adressen www.varing.se. Vi provkörde en webbsidetjänst under en dryg månad. Planeringen inför Mötesplats Väring drog igång och vi gjorde ett försök att bjuda in företagare för att se om de vill väcka liv i företagarföreningen. Det senare var inte så lätt.. Nya idéer kring Mötesplats Väring föddes, vilket resulterade i en utställning av Älsklingsfordon, ett hemvändarprogram i församlingshemmet samt logdans i Backgården. Det blev en lyckad dag med många nya medlemmar. Ett lotteri ordnades också inför dagen.

Hösten
Styrelsen möttes i september och planering av julmarknad satte igång i början av oktober. Nu fick vi äntligen vår domän www.varing.se och beslutade om att satsa på Webnews som hemsidesverktyg. Där erbjuder vi Värings föreningr och näringsliv en plats i cyberspace. Julmarknaden var ungefär som vanligt men Snövit hade i år häst och vagn. Sven Pettersson utsågs till Årets Väringabod med motiveringen: "För sitt outtröttliga arbete för sina medmänniskor, sitt entusiastiska föreningsengagemang och sitt positiva sinnelag utses Sven Pettersson till ”Årets Väringabo 2005”. Det nya Bygdebla’t, lanserades på marknaden. Det skall uppdateras två gånger per år och delas ut till nyinflyttade under ett välkomstbesök.

Sammanfattning
Huvudsyftet är som tidigare att verka för en positiv utveckling för Väring med omnejd, för samarbete mellan ortens invånare, föreningar, företag, skola, kyrka och serviceorgan samt för den positiva livsmiljön i trakten.
Vi gladde oss under året över att ha fått över 70 enskilda medlemmar, 7 företag och 2 föreningar. Samarbete ger styrka när det gäller att verka för en utveckling av vår del av kommunen.

Styrelsen tackar medlemmar och andra som engagerat sig i bygdens utveckling under året. Vi går nu stärkta in i ett nytt år med två fasta arrangemang, ny hemsida och en bra föryngring i styrelsen. Vi hoppas att denna utveckling håller i sig.

Väring 1 mars 2005



Ingela Eriksson
ordförande

Förslag till
Verksamhetsplan 2006 för
Värings Intresseförening



Huvudsyftet är att verka för en positiv utveckling för Väring med omnejd, för samarbete mellan ortens invånare, föreningar, företag, skola, kyrka och serviceorgan samt för den positiva livsmiljön i trakten.

Aktuella frågor
Det nya Bygdebla’t är klart och vi kommer att göra en plan för hur det skall överlämnas till nyinflyttade genom ett personligt besök av någon medlem. Vi inbjuder föreningar och andra intresserade till en utbildning i hur man använder sig av föreningens hemsida www.varing.se.
Vi undersöker intresset för att göra ett gemensamt nyårsfyrverkeri i Värings samhälle. Det bör bli ett mäktigt skådespel och en möjlighet att träffas under festliga former under nyårsnatten.
Tanken kring en välkomsttavla vid Store Flo fortsätter.
Vi följer upp projektet ”Grannsamverkan”.

Arrangemang
Mötesplats Väring, med fokus på företagare och med inbjudan till föreningar och hantverkare att delta. Vi inbjuder någon som talar om kommunens framtidsplanering för vår bygd.
Julmarknad - med fokus på föreningar och stöd från företag. Planering och samordning som startar tidigt under hösten. Årets Väringabo utses.

Beredskap för aktuella frågor och händelser
Styrelsen skall ha en beredskap för att agera och uttrycka synpunkter på frågor som berör vår bygd och verksamheten här. Vi försöker också bredda engagemanget genom att aktivera medlemmar i olika frågor som ligger närma dem.

Medlemmar
Vi fortsätter en aktiv medlemsvärvning under 2006. Information sprids via www.varing.se, anslagstavlor och vid olika arrangemang.

Lotteri
Vi genomför ett lotteri under våren, med dragning på Mötesplats Väring

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit