Söndagen den 19 september 2021 - klockan 00:54
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fibernät till Värings samhälle redan i år? Information 31 mars 19.00!


Ingela Eriksson 2015-03-24

Så har liten är grävaren som skall användas i trädgårdarna i Väring när det byggs fibernät.
Så har liten är grävaren som skall användas i trädgårdarna i Väring när det byggs fibernät.

Efter att en intresseundersökning gjorts, som samlat 70-80 intresserade har nu en inbjudan gått ut till alla i Värings samhälle. Det är denna gång Värings intresseförening som står för inbjudan. På mötet informerar Orvar och Karl-Åke/Kåke om hur läget är nu och vilka möjligheter som finns för fibernät i samhället. Skall det bli Skövde stadsnät eller Väring sydost fiber eller inget alls?

På Värings intresseförenings årsmöte beslutades att det skulle informeras om vilka möjligheter till fiberanslutning som finns i Värings samhälle. Detta sker nu i påskveckan och inbjudan går ut till berörda, via e-post och papper. De båda alternativen Skövde stadsnät och Väring sydost fiber ligger nära varandra i pris men olika i tidsplan. Skövde stadsnät kräver minst 50 % anslutningsgrad och kan starta först 2016. Väring sydost kräver att det inte skall kosta deras medlemmar något utan istället tillföra kapital och medlemmar. Anslutningsgraden och kostnadsakalkyl måste då göras innan några beslut tas. Blir det som i Ardala att hela 90 % ansluter sig är det inga problem alls.

Om det nu blir snabbt beslut och många som är intresserade av att få internet, TV och telefoni via fiber till en kostnad på mellan 400 och 500 kr per månad, plus investering så kan grävning komma igång under våren och anslutning ske under hösten. Vi kan bara hoppas!

Vill du veta mer om alternativen? Gå in på qmarket.se och www.skovde.opennet.se/ och se vad de erbjuder. Zitius, som driver qmarket finns med på mötet.

Grävning kommer att ske huvudsakligen i trädgårdar och grönområden. Kartförslag visas med på mötet. Maskinen som används är en kedjegrävare, stor som en jordfräs och den lämnar bara ett smalt spår efter sig. Den klarar även att passera de flesta häckar och staket.

Prata nu med grannarna så att det blir en bra lösning, nu och i framtiden. Många som köper och säljer hus inser att de fiberanslutna husen är mer eftertraktade. Hur tänker du?

Välkomna!

Värings intresseförening

Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson