En tidning till Dig från Göteborgs Stad
Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 07:57
Förstasidan
Artiklar

« Föreg. Nästa »

Knarket väller in..?


Ulla-Carin Moberg 2001-11-12

”Knarket väller in i Västsverige”, ”I artistvärlden hör droger till vardagen”, ”Knarket finns – överallt”. Kvällstidningarnas rubriker ger en skev bild av verkligheten och gynnar mytbildningen kring narkotika.

Visst är situationen allvarlig. Idag uppger cirka 12 procent av niondeklassarna i Göteborg att de någon gång provat narkotika, vilket är en fördubbling jämfört med för tio år sedan. Men på 70-talet var siffran högre, omkring 16 procent. Trots att narkotikan blivit ett allt större problem sedan 90-talet finns det en stor fara i att sprida bilder av att ”alla” använder droger. Den typen av påståenden kan få ungdomar att känna en press att testa, i rädsla för att vara avvikande. En klar majoritet, närmare 90 procent av alla niondeklassare, har faktiskt aldrig prövat droger!

När man pratar om narkotika med ungdomar i Göteborg är en vanlig uppfattning att alla rockstjärnor knarkar. Men hur är det egentligen? Här ovan kan du läsa en intervju med en som jobbat (och festat) med de stora stjärnorna.

Ulla-Carin Moberg

Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

Vårt Göteborg 5-01
Ansvarig utgivare:   Ulf Källström
Webmaster:   Ulf Källström
Redaktion:   Ulf