Söndagen den 5 maj 2024 - klockan 13:25
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Etapp 3 första Teliastart och grävning  samt boxar i Flistad


Ingela Eriksson 2017-12-11

När slangen är på plats ska fiberkabeln blåsas i också.
När slangen är på plats ska fiberkabeln blåsas i också.

Kanske idag, men säkrare imorgon - då går gruppavtalet igång för aktiva kunder som valt detta i Bankälla, Horn och Binneberg. Ett brev från Telia skulle varit utskickat och kommer för säkerhets skulle här också. Mycket sten och problem sinkar grävningen i Flistad.

Första kundgruppen ska nu kunna aktivera sin tjänst hos Telia. Läs mer i brevet här. Skriv telia.se/aktivera i adressfönstret då länken inte fungerar i brevet. Observera att adressen är viktig för att Telia ska hitta dig. Det kan falla på att byadressen saknas före gårdsadressen eller tvärtom. För den som valt zmarket.se går det bra att beställa tjänster där så fort ni fått ljus i er fiber. Blir det problem felanmäler ni allatid hos er tjänsteleverantör, Telia, Tele 2, Bahnhof eller vilken ni nu valt. De för vidare till Zitius och till föreningen om det är problem med själva kabeln. Många har hittills fått igång sina tjänster, men det kan ta lite tid innan allt fungerar som det ska.

I Flistad visste vi att det fanns mycket sten. Det stämde! Då blir det mer grävning, istället för plöjning, vilket tar mer tid. Bortforsling av sten, återfyllning och lagning av omärkta brunnar är annat som stjäl tid. Av dessa skäl blir inte Flistadområdet klart förrän i januari 2018. Vi har två grävlag på plats som kör strävsamt framåt. Lite julledigt behöver även de få.

Planen att Teliatjänsterna går igång 15 januari hoppas vi ännu på. Skulle inte alla var klara får ni aktivera tjänsten när ni blivit inkopplade och fått ljus. Tjänstefakturan går ut i januari men gäller från 1 februari. Telia bjuder på ett par veckor i starten.

Teliaboxar för er som har gruppavtal finns hos Björn H i Askeberga för er som bor norr om Odenslunda och i Finnagården för er övriga. De berättar när ni kan hämta. Försök INTE aktivera tjänster hos Telia förrän ni fått besked från föreningen att det går. Det blir bara trassel med kundtjänst om ni prövar i förtid.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit