Måndagen den 13 juli 2020 - klockan 07:50
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Fiber närmar sig Berglunda. Tredje chansen påbörjad


Ingela Eriksson 2018-02-02


Nu är det färdiggrävt till Vaholm. Installatörerna jobbar i Snärva och närmar sig Berglunda. Grävning för Tredje chansen är också påbörjad i Väring. Det verkar bli fler än 30 nya anslutningar i och kring Väring, inklusive Kvarnen. Övriga hyresfastigheter tvekar ännu. Du som gräver själv på tomten - läs nedan.

Medlemmar och hyresgäster i Bankälla, Binneberg, Horn och första delen i Flistad är igång med sina tjänster. De sista ska komma igång efter 15 februari. Du som har Telia gruppavtal i sista etappen - aktivera först efter 15 februari på telia.se/aktivera. Aktivera endast om du fått installerat i ditt hus. Annars blir det bara problem och kanske extra faktura.

Relacom kontaktar ägaren per telefon cirka en vecka innan de installerar. När de kommer måste slangen vara nedgrävd och slangen vara framme vid väggen där de skall borra in. På insidan ska det vara fritt så att installatören får plats att montera utan problem. Första dosan som monteras behöver inte ström men det behöver nästa dosa som sätts upp i närheten, nära ett vägguttag. Ifrån den/mediaomvandlaren går det sedan nätverkskabel till din router. Routern bör sitta högt och fritt. Dessa två enheter blinkar när de är igång.

Du som gräver själv på tomten får slang och sökband av föreningen. Slangen skall komma upp helt nära väggen på den plats där den ska borras in i väggen. Skydd monteras av installatören.

Start för tjänster för Tredje chansen är inte fastställd. Har du Zitius.se köper du tjänst strax efter installationen. Gruppavtalet kan inte aktiveras förrän du får ett datum från Väring sydost fiber.

Fakturering för Telia gruppavtal faktureras av föreningen. Alla får faktura på service-/nätavgift från föreningen. Tills vidare blir det via mail. Vi försöker ordna smidigare lösning.

Nominera gärna till styrelsen inför årsmötet. Kontakta Håkan Nyström, Väring.

Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson