Torsdagen den 18 juli 2024 - klockan 07:34
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Fiberinfo för fullt hus i Väring - ta beslut senast 6 oktober!


Ingela Eriksson 2015-09-29

Kunderna i Väring sydost fiber, etapp 1 - landsbygden, har svarat vad de tycker om tjänsterna.
Kunderna i Väring sydost fiber, etapp 1 - landsbygden, har svarat vad de tycker om tjänsterna.

Fullsatt fibermöte 28 sept 2015.
Fullsatt fibermöte 28 sept 2015.

Närmare 140 personer kom och lyssnade på info om de kommande fibertjänsterna för TV, telefon och internet. Vi inledde med fika och markavtal. Sedan talade Patrik från Zitius och Pernilla från Telia och styrelsen presenterade sitt arbete. Under kvällen tog många ställning till vad de ville ha och de var huvudsakligen treårigt gruppavtal med Telia. Om minst 30 väljer Boxer blir det också en möjlighet. Senst 6 oktober skall avtalet lämnas till styrelsen för att tjänsterna skall gå igång i nov/dec.

De flesta som kom var medlemmar. Många var hyresgäster och då måste det finnas ett avtal med fastighetsägaren för att man skall få ansluta sig. Som det ser ut väntar APF till kommande år och Agnehus och Jättadalen erbjuder kanske bara qmarket.se när det är färdigförhandlat. Vad Storängen gör vet vi inget om. Svenska stenhus låter troligen sina hyresgäster välja vad de önskar och det gäller definitivt för Roland Åbergs fastigheter.

Detta öppna utbudets tjänster finns på qmarket.se. Kolla priser under Västra götaland. Kostnad för mediaomvandlare tillkommer på 1000 kr samt serviceavtal till föreningen på 125 kr/mån. Sedan kan du välja och avsluta tjänster som du vill på qmarket.se.

Gruppavtalen kostar 339 kr plus serviceavgift på 125 kr/mån. Mediaomvandlare ingår men avtalet måste betalas under tre år - kan överlåtas till ny ägare/hyresgäst på samma inkopplingspunkt.

Den som väntar till nästa år väljer ej gruppavtal, bara qmarket. Kostnad för mediaomvandlaren och avgift för efteranslutning tillkommer.

Serviceavgiften för nästa år beräknas bli lägre när vi nu blir fler medlemmar. Det bör räcka med under 100 kr som det ser ut nu. Den skall täcka driftskostnader och avskrivningar. Medlemsavgiften är 2015 100 kr och det bör räcka även framöver.

Vi beklagar att alla inte fick personlig inbjudan. Vi hade inte helt lyckats synka våra medlemsregister. Samma info som gick ut fanns på www.varing.se och på anslagstavlan i Väring. Hör av er om ni har frågor.

Tjänsteavtal - skriv under två ex och lämna till Ingela senast 6 oktober. Du lämnar in oavsett om du väljer gruppavtal, qmarket.se eller vill vara vilande.

Kort info om vad som ingår i tjänster för Boxer och Telia. Obs! Båda 339 kr. Telias pris från etapp 1 kvarstår.

Prata nu ihop er med grannar och vänner. Kontaakta er hyresvärd för mer info om ni undrar vad som gäller er.

Välkomna med avtalet.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit