Lördagen den 18 maj 2024 - klockan 09:21
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »


Installation igång i Horn. Grävning och blåsning i Flistad


Ingela Eriksson 2017-11-13


All grävning är klar i Bankälla, Horn och Binneberg, förutom en gränskund. Där är allt också blåst nu. I Flistad är ena sträckningen grävt och nu går de mot Vaholm. En del är också blåst. Installationer i hemmen är påbörjade och de aviseras direkt av Relacom. Viktigt att ni är hemma och vet var det skall monteras och borras. Kan du inte ber du en vän om hjälp eller meddelar var nycket finns samt lämnar tydlig instruktion.

Tyvärr blev inte föreningen informerad förrän idag om inkopplingar och aktivering av tjänster. Vi har ändå legat på en del. Som det är sagt nu gäller:

Veckan efter att din mediaomvandlare är inkopplad skall den också var aktiverad av Zitius. Om du vill ha tjänster direkt använder du en egen router och skaffar en tjänst på zmarket.se.

Gruppavtal
Du som valt gruppavtal, som 495 av föreningens medlemmar gjort, får igång detta efter 8 januari. Tills dess kan du köpa icke tidsbestämd tjänst på zmarket.se. Ska du ha Telia sedan rekommenderar vi att ni väljer något från Telia under mellantiden.

Router
Föreningen fick en lista 13 november som vi nu skall fylla i med kunduppgifter och skicka till Zitius och senare till Telia. När det är klart kommer vi att dela ut router till alla som valt gruppavtal i de olika områdena. Vi återkommer när du kan hämta och var den finns. Ni som väljer på zmarket skaffar router själva eller använder vad ni har.

Beställa tillägg
Telia vet inte om att du är kund via Väring sydost fiber förrän de fått listan av oss. Innan dess kan inte kundtjänst heller hjälpa dig med tilläggsbeställningar.

zmarket.se
När din fiber blivit aktiverad går du in på zmarket.se och söker upp din adress i listan. Viktigt att det är korrekt adress som  t ex Bankälla Skattegården och sedan väljer du nummer. Du kopplas om och kan välja olika typer av tjänster. Bind dig inte om du sedan ska ha gruppavtal. Om du sedan får problem med din tjänst kontaktar du alltid din tjänsteleverantör, som kan vara Telia (tel 90200), Boxer, Riksnet eller vad du nu valt.

Lär dig nytt
Det finns mycket att lära genom att läsa och se filmer på nätet. Telia har t ex ett stort ubud av filmer som visar det mesta om deras tjänster.

Tipsa en vn Skriv ut



Väringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit