Lördagen den 28 november 2020 - klockan 12:31
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Auktion hos och med Väringbygdens seniorer


Gunilla Nilsson 2018-03-26

Arne Karlsson hälsar alla välkomna till auktionen hos Väringbygdens seniorer i Värings församlingshem.<br /><br />
Arne Karlsson hälsar alla välkomna till auktionen hos Väringbygdens seniorer i Värings församlingshem.I Väring bjöd kören Samklang på ett mycket fint och stämningsfullt program.<br /><br />
I Väring bjöd kören Samklang på ett mycket fint och stämningsfullt program.Då Väringbygdens seniorer hade auktion i Värings församlingshem var det många som hörsammat inbjudan. Det blev fullsatt med medlemmar med gott humör som fick vara med på en eftermiddag med stor gemenskap.

Föreningens ordförande Arne Karlsson hälsade alla välkomna varefter han lämnade ordet till föreningens sångkör Samklang med spelemännen Kurt Axelsson på fiol och Anne-Maj Johansson vid pianot. Körens ledare Sigvard Alvarsson presenterade dagens låtar innan de sjöngs. Det var många fina, och för många av oss nya låtar, som kören framförde. Ett mycket fint program som uppskattades innan det var dags för kaffeservering med "hembakt brö".
Arne fick därefter fart på auktionen och det fanns mycket att bjuda på. Det mest populära och årligen återkommande är försäljningen av bröd av alla de slag. Ett femtiotal utrop av bröd med nummer på gav chans till en av de tio vinsterna som lottades ut. Här fanns sockerringar, fina vetekransar, havrekakor, strassburgare, bullar, mjuka kakor med flera sorter att köpa. En hel del annat fanns ju också att köpa. Stort  tack till alla som skänkt och köpt. Eftermiddagen avslutades med dragning av det sedvanliga lotteriet.  
Torsdag 19 april är det dags för årets vårfest i Horns bygdegård. Då bjuder Vildminkarna på underhållningen och en fin och god vårmat kommer att serveras. Kostnad 220 kronor inkl dryck. Kontant betalning i Horn. Anmälan till Arne/Traute eller Gunilla senast den 13 april.
Den 17 maj bär det av till Värmland där vi kommer att besöka Kristinehamns hembygdsgårds café Norrgården. Där serveras kaffe och ostfralla. Alster och Gustav Frödings minnesgård besöks och där får vi en guidad visning samt lunch på herrgårdsrestaurangen. Klockan 15.00 ska vi vara på Sandgrund och besöka Lars Lerins vernisage. För den som önskar köpa en fikapå Sandgrund går det bra, men ingår inte i priset 595 kronor. Resa, morgonfika, mat samt entréer ingår i priset. Senast den 11 maj skall resan betalas till föreningens bankgiro. Anmälan skall göras till Arne/Traute eller till Gunilla.

Tipsa en vän     Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson