Fredagen den 1 mars 2024 - klockan 19:46
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Väringbygdens seniorer på höstens träffar


Gunilla Nilsson 2021-10-18

<span>Vid besöket i Kråkhult blev det mycket intressant att lyssna till då PO berättade. Fr v ser vi Sture Jonsson, Jan-Erik Fridén, Rose-Lill Pettersson och Arnold Thagesson som delger oss alla historien om den ungerska traktorn som tidigare ägts av Arnold och numera ägs av PO.</span>
Bild:Gunilla
Vid besöket i Kråkhult blev det mycket intressant att lyssna till då PO berättade. Fr v ser vi Sture Jonsson, Jan-Erik Fridén, Rose-Lill Pettersson och Arnold Thagesson som delger oss alla historien om den ungerska traktorn som tidigare ägts av Arnold och numera ägs av PO.

Traktor, grynkorv och andra begivenheter bjud medlemmarna under hösten. Nästa möte 21 oktober.

Då Väringbygdens seniorer var i Kråkhult, Tibro för att där se och höra kring en massa olika maskiner som under många år underlättat arbetet för många bönder och andra som haft behov av mycket som fanns i gårdens samlingar. Där fanns även en mängd hushållsprylar som underlättat i hemmen. En traktor som fanns att se och höra om hade tidigare varit i en medlems ägo, Arnold Thagesson. Det var en ungersk traktor, HSCS 30-35. Den traktorn hade stått ute under många år, ca 10 år. Då den dåvarande ägarens sterbhus sålde traktorn så köptes den av den välbekante Skövdebon Eskil Johansson. 1967 köpte Arnold traktorn och han i sin tur sålde den till Tibro år 2020. Kontakt med Ungern där fler fakta kring traktorn och Statens maskinprovning har varit inkopplade. Traktorn har varit isärplockad så långt som gick och den går inte på vanlig diesel utan det är råolja som duger. Ett mycket intressant besök som avslutades med en tur ner till Millners där goda räksmörgåsar och kaffe serverades.

 

Föreningens septembermöte blev ett möte dit föreningens medlemmar fick anmäla sig då det var i slutet på pandemins restriktioner. Det inbjöds till en mycket god middag som några av medlemmarna tillverkat goda grynkorvar som kokades och serverades med kokta potatisar och sås kokt med känsla, senapssås kokt från grunden. Allt smakade mycket bra och måltiden avslutades med kaffe och rulltårtor. Denna sammankomst hölls i Värings församlingshem och Väringbygdens seniorer gladdes över att kunna träffas igen.

 

Torsdag den 21 oktober är alla medlemmar, gamla som nya, välkomna till Frösve församlingshem där Johan och Gunilla Sigvardsson kommer för att underhålla.  Smörgåsar kommer att göras i ordning och föreningen hoppas på att många goa och glada medlemmar kommer att dyka upp. Föreningen utgår ifrån att alla som kommer på mötena är Coronavaccinerade. Skönt att kunna träffas, men det gäller att hålla avstånd och tänka sig för.


Tipsa en vn Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa, Emil, Berit