Torsdagen den 2 februari 2023 - klockan 00:20
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Möte om Skövde kommuns ytterområden


Ingela Eriksson 2018-11-13

Utvecklingsgrupperna i de olika ytterområdena i Skövde kommun inbjöd till ett dialogmöte med politiker och tjänstemän. Den 12 november samlades 24 företrädare för att samverka kring vad som behöver göras och vad som är möjligt att göra under de kommande åren. Kommunalrådet Katarina Jonsson framhöll att det nu var dags att göra verkstad av planer som fanns. Detta höll alla med om. Sektoransvariga Johan Ramberg och Caroline Hagström har nu i uppdrag att vidareutveckla dialogen och planerna.

Företrädare för Timmersdala, Lerdala, Värsås, Varola-Vreten, Väring, Igelstorp, Ulvåker och Tidan fanns på plats liksom hela KSAU.Mötet hölls i Värings scoutstuga. Efter välkomnande och en presentation av deltagarna kunde varje område presentera sin behov och förslag.
Att skolor och barnomsorg är väsentliga för de olika orterna var tydligt. Stor oro kring Varola skola. På flera håll köer inom förskolan.
De som har tillräckligt med underlag för butik och service är glada för detta men med åren har det minskat överlag. Kollektivtrafiken ser olika ut. Utmed vissa sträckor är det ok. På andra är det svårt att ta sig till och från tätorten på kvällar och helger. Underlag behövs för att få trafik. Cykelbanor för säkrare, mer miljövänliga transporter är önskvärda. Var och när är det möjligt?
Den stora frågan för kvällen gällde byggnation av olika typer för att öka boendeunderlaget. Hyresrätter, villatomter, seniorboende - olika typer behövs.

Nu kommer kommunen göra en plan för fortsatt arbete. Dialog kommer också att ske mer lokalt med fler deltagare från olika områden. Nästa möte med uppföljning är planerat till 22 januari 18.00.

Tipsa en vän Skriv utVäringsbygden på nätet
Ansvarig utgivare:   Ingela Eriksson
Webmaster:   Ingela Eriksson
Redaktion:   Lisa