Torsdagen den 21 september 2023 - klockan 17:58
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Stratovarius


Anna Nordåker 2013-11-25

 Stratovarius är ett power metal-band från Helsingfors Finland  

Bandet grundades 1984 och hette från början Black Water.

Från början var bandmedlemmarna väldigt influerade av Black Sabbat Ozzy Osbourne, även om Staffan Ståhlman lade in en del klassiska inslag.
En tid efter Staffan Ståhlman avhopp (1985) insåg bandet att behöver en ny sångare och det blev Timo Tolkki som tog över den rollen.

Efter detta byte började bandet bli mer klassiska influerat och väldigt melodisk. Det var även Timo Tolkki som influerade bandet med Blackmore, Rainbow och barockmusik. I februari och mars 1994 släpptes deras tredje album ”Dreamspace” över hela världen.

Man bestämde sig för att leta efter en ny sångare för att utveckla bandet musikstil och det blev slut Timo Kotiplot som blev deras nya sångare. Under våren och sommaren 1994 spelades det nya albumet ” Fourth dimension” in albumet släpptes1995 och såldes dubbelt så mycket som ”dreamspace”. Det efter detta album som Tuomo Lassila (Trummor) och Antti Ikonen (keyboard) tvingads lämna bandet.

Detta beslut berodde främst på personkemin och musikaliska olikheter men också för att Timo Tolkki och Tim Kotiplot ville utveckla bandets, musik ännu mera. Under åren som gått har Stratovarius vuxit som band, de har även sålt guldskivor (med” visions ” och ”Destiny ”) och de fick en ”emma” för att de var ett enastående exportband 1999. 2000 tog de en paus, och några av bandmedlemmarna arbetade då på sina soloprojekt (ex. Timo Tolkki Timo Kotiplot).

De återvänder dock 2003 då släpptes elmentes part 1 och 2. År 2008 splittrades bandet tillfälligt men återförenades mot slutet av året, Timo Tolkki har ersattes av Matias Kupiainen och ett nytt album släpptes 2009. 

Fakta taget från Wikipedia
Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia