Lördagen den 9 december 2023 - klockan 21:52
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Williams syndrom


Anna Nordåker 2014-03-27

Jag har Williams syndrom som är ett hjärt- och njursjukdom.

Jag har problem med generna och jag har funktionsnedsättningar ständigt jätte trött och har ofta ont i huvudet och migrän. Jag har problem med axlarna och benen.

Det är jobbigt att gå. Jag har förträngningar i hjärtat, jag har missbildningar i hjärta och blodkärl. Jag har problem att äta och kräks ofta. Jag har haft hjärtinfarkt och har legat på intensivvårdsavdelningar och opererat mitt njure . Jag har problem med tänderna och är ofta hos tandkirurgen. Jag är ljudkänslig, speciellt vid åska, då får jag migränanfall. Jag behöver mycket hälsokontroller och har depressioner och höjdskräck. Jag ska börja träffa en psykolog. Jag har funktionsnedsättning. Jag har utvecklingsstörning på grund av Williams syndrom. När jag får mina krampanfall blir jag yr och mår illa sen svimmar jag av helt och då ringer personalen raggarambulansen i Markaryd, ett par kompisar, så hjälper de mig. Jag får ofta akuta njurbäcksinflammationer och äter penicillin ofta nu på grund av min sjukdom. Jag får ofta smärtchocker på grund av min värk. Jag har ofta inflammation i tandköttet. Jag är ofta förkyld och har dåligt immunförsvar. När jag får hosta får jag astma attacker och svårt att andas det kliar i halsen och jag blir hes som en kråka. Jag har allergi mot pollen, chili, curry, svarta vinbär, citron och vitlök.

Drottning Anna Petronella Nordåker.

 


 


Kommentera Tipsa en vän Skriv ut


Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia