Tisdagen den 27 februari 2024 - klockan 05:29
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Min semester -Niklas


Niklas Andersson 2014-08-18

Min sommar 2014

Fredagen den 20 flög vi till Spanien, Cassares, och det gick bra. Jag beställde pizza på flyget, vi flög länge och när vi kom fram fick vi ta våra resväskor. Det fans palmer och andra växter, det fans också höga backar och en bensinmack som hette cepsa.

Vi handlade på cardefour. På lördagen körde vi till staden Esteporna. Vi åt mat där också det fans växter där också.

Vi hade en brant backe upp till huset som vi hyrde det fans också en pool där. På söndagen körde vi till Cassares centrum där vi strosade.

Runt Cassares fanns det höga berg.

På måndagen körde vi till Rohnda, där var det fint. Vi såg många av det vackraste växterna.

 

På tisdagen var vi och såg på delfiner och papegojor. På onsdagen körde vi en lång runda till Carrefuor, jag köpte en trä katt och en gitarrmagnet och vykort, vi gick till stranden på kvällen vi gick ett jobbigt håll till baka, branta backar. Men det gick bra. Vi har också åkt båt till Marocko, jag tyckte inte om när båten gungade, men som tur är fans det en människa som sa att jag skulle ta det lugnt. Jag, mamma, pappa och hela familjen åt baguette.

 

Jag frågade om det fans något ställe där det fans garn och det fans det en bit bort, jag handlade ett vinrött garnnystan och vykort. Vi har också varit i Sevilla, det var på fredagen. Jag handlade en cd-skiva med flamencomusik och en kulspetspenna. Vi lagade risotto hemma, jag hjälpte till med kvällsmaten.

På lördagen körde vi till Gibraltar, jag åt en stor kaka och en läsk. Vi gick också in i en stor affär där jag handlade träfärgpennor, en flaska vatten och en godispåse. Vi åkte till Malaga på söndagen, här var vi på ett fjärilsmuseum. Där fans det Fakirblomma och Kattsvans och andra växter. Vi åt också pizza på Malaga innan vi checkade in på flygplatsen. Därefter flög vi med flyget, jag ville ha pizza men det fans det inte, utan det fans annan mat istället. Vi var framme i Kastrup sent, jag och hela familjen fick åka tåg sen efter en stund var vi hemma i Sverige igen.

 

Söndag den13 juli.

Söndagen den 13 juli var vi (mitt boende) i Steninge, vi hade hyrt en stuga där. Därefter vilade jag sen körde vi till en affär och handlade godis. På måndagen den 14 juli var vi och badade i havet, jag doppade fötterna. Vi grillade på kvällen, korv med bröd.

Tisdag15 juli

Idag har vi varit och badat sen sprang Jag och Karolina en runda. Vi åt pizza på kvällen, jag valde en Vesuvius och en cocacola. När vi kom tillbaka till stugan tittade vi på Allsång på skansen och sen var det läggdags jag sov gott hela natten i stugan.

Onsdag 16 juli

Idag har vi varit och tittat på ett nytt badställe där vi tänkte bada, vi gick en lång runda sen åt vi middag i stugan, det blev billys pan pizza. Sen tittade vi på ett bra tv-program. Sen var det tid för kvällsmat det blev potatisgratäng och karrékottlett. Vi åt godis till tvn sen borstade jag mina tänder och sen var det tid för läggdags, jag sov gott hela natten.

Torsdag17 juli

Vi vaknade på morgonen och åt frukost, sen körde vi till ett ställe där man kunde handla glass. Jag valde en strut. Vi åt middag i stugan, sen körde vi till ett matställe och åt fisch and chips och pommes frites. När vi kom tillbaka spelade vi kubb och sen var det tid för läggdags, jag sov hela natten.

Fredagen den 18 juli

Vi vaknade på morgonen, sen gick vi en lång runda vid stranden. Vi handlade på Maxi i Halmstad också när vi kom till baka blev det pastasallad och dressing. Vi såg på film på kvällen också sen var det tid för kvällsmat, det blev hamburgare med bröd och pommes frites. Sen åt jag lite godis därefter var det tid för läggdags. Jag borstade mina tänder, sen sov jag gott hela natten.

 

Lördag 19 juli

Vi vaknade på morgonen, sen körde vi till en spelmansstämma och lyssnade på när folk spelade och sjöng. Vi hade tunnbrödsrullar med oss, jag fick 2 tunnbrödsrullar. Det fans en lång backe upp till spelmansstämman som var jobbig att gå uppför. När vi kom tillbaka åt vi kvällsmat i stugan och jag borstade mina tänder för sen var det tid för läggdags.

Söndag 20 juli

Vi vaknade på morgonen och åt frukost. Sen packade vi ihop våra grejer när det var klart åkte vi till Örkelljunga och åt middag på McDonalds jag valde chicken-nuggetts och pommes och vatten. Sen lämnade vi av Karolina vid badhuset och körde tillbaka till Bygatan igen. Jag hjälpte till att bära in sakerna, därefter ringde jag till mamma Agneta och hon hämtade mig och så körde vi hem till Salviagränden och åt kvällsmat, jag tog min medicin och borstade mina tänder sen sa jag godnatt och sov gott jag sov hela natten.

 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut


Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia