Fredagen den 23 februari 2024 - klockan 15:24
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Zelda majoras mask


Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun 2023-05-17

1. Det var en gång en pojke vid namn Link en evig äventyrare som leta efter en älva som heter Navi, men sen är det en annan älva som skrämmer hästen som heter Epona. Sen i dimman så stiger det fram en figur som kanske se lite läsklig ut men han heter Skull kid som stal en värdefull mask som heter majoras mask.

Skull kid begrep aldrig vad masken kunde göra. Älvorna hittade honom i ett träd och han frös dom blev hans vänner ditt eller mitt jobb är att ta tillbaka masken och ge den till maskförsäljaren.

Bossarna är inte så jättesvåra, men vägen till bossarna är jobbiga. Den tredje bossen är den svåraste bossen i hela spelet. En boss fisk men majora är både svår och lätt det beror på hur många hjärtan du och jag har i slutändan.

Zelda majoras mask är det absoluta bästa Zelda spelet. Det tråkiga är att spola tillbaka tiden och ridningen är svår och recen är jobbiga och vägen till templerna är svåra för att man ska göra mycket innan du eller jag kommer till templerna.

Det tråkigaste templet är det nr 4 för att det är spegelvänt du eller jag ska göra det 2 gånger. Dom har kommit med en uppgradering som heter randomizer. Jag vet inte vad det betyder jag tycker bättre om majoras mask och vindens väckare eller vinden vaknar och hyrules krigare ifrån 2018 och hyrules krigare galenskapens ålder eller kaosets 2 ålder, än tiden förklaring och vindens andetag dom 2 är inte så jätte bra.

Dom är tråkiga på olika sätt om vi ta vindens andetag exempel det är som Skyrim, men vapena gå söder efter några slag, men man möter Zeldas pappa för första gången.

Och om vi nu gå över till tidens förklaring det är bra spel. Du börjar som liten och när man ska hämta mästarens svärd så bli man stor och nu kommer det tråkiga förklaringen och det är att det finns saker man ska gör som stor och när man är liten. Om vi ta och gå över till Hyrules krigare ifrån 2018, det är ett bra spel, men det svåraste för att man är i van vid att bara spela som Link. Så måste man spela som andra också för att på det spelet så har man tid på sig och när limpa är nära på att försvinna, så måste man hinna dit för att försvinner hon så misslyckas uppdraget.

Jag hatade majoras mask i början för att jag hade bara spelat vindens vaknare eller väckare och på vindens väckare så har man aldrig tid på sig bara om man ska göra aktionen och flygningen, men på majoras mask så har man hela tiden tid på sig. Men man kan söla ner tiden som tur är.

Maskerna och hjärte- bitarna är jättesvåra att hitta vissa är lätta och vissa är svåra för att vissa masker och vissa hjärtdelar så måste man göra uppdrag och då måste man börja på första dagen och sen den andra dagen och då måste man vara på plats på en viss tid. Jag har sett en video där en spelare har klarat hela spelet upp till 1-2-3 timmar. Man då har dom hittat 3 alla maskerna och alla hjärtbitarna och klarat alla bossarna jättesnabbt. Jag skulle aldrig kunna vara så snabb och jag är inget proffs på det. Då måste jag klara spelet på nytt spel och många gånger på nytt spel plus den orken och det tålamodet har inte jag.

För att man försvinner ganska snabbt det beror på vilken fiende du eller jag eller den som spelar. Det finns 24 masker och 49 hjärtan -52 hjärtan om man ska räkna med dom 3 hjärterna som man börja med. Dom fienden som man möter är spindlar, elaka varghundar, levande elaka flaskor, skull spindlar, ödlor som spruta eld man förgör dom genom att slår dom på svansen, elaka blommor, och grävande slem varelser, levande skelett som är både elaka och snälla har man kaptenens hjälm så är dom snälla och onda om man inte har masken på sig och sen möter man skuggor både svarta och vita dom kan vara svåra om man bara har ett hjärta kvar och om man möter en varghund, fiskar utan något skinn, möss med bomber sprök skallar, dom är inte jobbiga precis. Men det jobbiga kan vara när dom slår dig så kan man inte slåss och sen möter man vatten fiender och en häxa men hon är inte elak hon vill att man ska besegra henne. För då låser hon upp vägen till templet på det fjärde stället.

Ni märker kanske att jag vet och kan förklara mycket om spelet det är för att jag har spelat det mycket. Dom som aldrig har spelat majoras mask så finns det guider och tips både på google och på youtube eller om ni har några frågor så kom till mig så ska jag svara så gott som jag kan. Men om ni har några frågor om tidens instrument så kan inte jag svara på för att jag måste spela klart det själv först. Men att ge er svar på vindens väckare eller vaknare och majoras mask kan jag.

En sak har jag lärt mig i dom där 2 Zelda spelen och det försök att utforska allt för att är man nybörjare så kan bossarna vara svårare än vad pussel i Templerna är och vill ni hitta alla maskorna och alla hjärterna så stressa inte, för att då bli du eller jag och den som aldrig har spelat dom där 2 spelen en lätt match för bossarna och vill ni får den sista masken så måste man hitta alla 23 maskorna.


Tipsa en vn Skriv utKlockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia