Fredagen den 23 februari 2024 - klockan 15:14
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Zelda vind vaknare


Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun 2022-08-30

Zelda vind vaknare.

 

 

 

1. Nu ska jag skriva om ett spel som har en story lik med super Mario bros spelen fast med andra figurer och det är Zelda det finns 24 spel och de 25 spelet kommer i början av nästa år jag har bara spelat klart 2 och det är vind vaknare.

 

2. Det var en gång en pojke som egentligen heter Link, men man kan skriva sitt eller fantasi namn, men han bor på en ö med sin familj och syster. Det är hans födelsedag och han besöker deras mormor eller, farmor man kan säga vilket man vill för att det heter på samma sätt på engelska, varför det vet inte jag. Sen kommer det en postman i den världen så är, postmännen fåglar och när han titta upp så är det en monsterfågel och håller i en pirattjej som heter Tetra som egentligen är Zelda.

Jag förstår att ni är nyfikna på vad jag menar, men jag kommer dit så småningom ha tålamod och fågeln skjuts ner av en kanon kula. Den är gjord av sten och Tetra hamnar i skogen som ligger högt på baksidan av ön och sen gå man till sin tränare som jag tro att är hans farfar. Sen får man hjältens svärd. Ni vill gärna veta vem det är, det kan jag berätta det nu jo innan Links tid så fanns det en annan hjälte som man träffa i spelet, men han säger inte sitt namn han hade samma uppdrag som Link, att besegra en skurk som i egentligen heter Ganon men heter Ganondrof. Det låter nästan som Grandalf, men lite annan stavning och när han dog så bestämde han sig att han skulle skriva en berättelse om sig själv som skulle bli en legend som skulle bli sann.

En ny som bli en hjälte skulle besegra Ganondrof och deltog sin roll, i legenden och sen gick han upp till skogen och dödade några monster och sen kom henne piratkapten. Sen gick hon och han. Följde Link efter dom och då såg han sin syster, men sen kom monsterfågeln och tog henne.

Då drog Link fram sitt svärd, men var nära på att ramla ner från berget. På stranden så sa Tetra ”va vill du? följa med oss på vår skepp” men då sa kapten Enzo som han heter i spelet och förklarade att ”du vet inte vad du begär du bo på en ö, men okej vi hade inte tagit med dig om inte det hade gällt din syster”.

Då kom postmannen som heter Quill och frågade Link är det sant att hon kidnappades och sen vände han sig till Tetra och sa nå är ni motvilliga att ta honom med er. Hon är i den övergivna fäktningen. Va den övergivna fäktningen och då sa Tetra ”nåväl vi har tänkt på saken Link vi ska ta dig till den övergivna fäktningen, men du måste ha hjältens sköljd”. Han gick till sin farmor eller mormor och hon gav honom den och sen frågade hon vad är det för monster som kidnappade en sån söt flicka. Och sen åkte han med piraterna till övergivna fäktningen. Dom sköt iväg honom, men när han hade kommit in till det rum som hans syster var fången i så kom fågeln och tog Link till Ganon och han gav order att kasta iväg honom.

På morgonen flöt han och en båt med ett lejon huvud som heter kungen av de röda lejonen som är Zeldas far.

Vill ni vet detaljerna? Man kan säga att hon föddes som en prinsessa men adopterades som en pirat som fick ett falskt namn som är tetra. Link visste inte att hon var prinsessan Zelda, men det visste inte hon själv.

Och innan dom gick så sa hon att hon var ledsen för att hon tyckte att kidnappningen var hennes fel med det var det inte, det finns många bossar på det spelet. Bossar som man inte behöver göra som bläckfiskar med 12-15 ögon dom behöver man inte göra men vill man har alla 30 hjärterna så ska man göra det och namnen på story bossarna är en skorpiondrottning, en orkdie, köttätande växt, stenstatyr, monsterfågeln, en häxspök boss, en mutant mask, propet Canon, ganondrof.

 

3. Och den fisk kvinnan som man träffa i vattentemplet är en som också hade samma uppdrag men dog men kommer tillbaka som ett spöke och nu kommer vi till jordtemplet där man träffa på hjälten han var. som ,Link kommer ifrån en ö och blev en hjälte men han beseglade ganon men dog men han rann bli den hjälte som legenden handla om det finns 3 olika slut ett där man följer med piraterna och ett där man bota sin farmor eller mormor och ett där hon avlider. Och på nytt spel + så har man dom vanliga kläderna på sig i hela spelet men bossarna lär sig nya attacker och om ni ska spela det välj normal mod och inte hjälte version för att det räcker med 2 slag och efter det är man död för att klara sig så måste man vara pops på att undvika attacker och använda skölden jag gillar vind vaknare. mera än Zelda major mask.

 

4. Ni undra vad det är för något det ska jag berätta och Zelda är inte med. Den som är elak i det Zelda spelet det är en pojke som bär på en ondskefull mask som vars en demon som heter major mask, som skapades utav en stam som skapade masken och förvisade demonen in i masken. Ni kan tänka så här vad händer med alla som vill ha eller hålla i ringen i härskarringen filmerna, jo dom bli förhäxade och det kan man säga med pojken också för att besegra honom måste man besegra 4 bossar och kalla på 4 jättar som håller upp månen så att pojken ramlar och när man ska ta masken så bli demonen arg och vill göra sig av med dig eller den som spela det spelet och sen skäms han. Det finns en masksäljare som ge dig ett uppdrag att hämta tillbaka masken för att han vill inte vara kvar i staden när världen går under. Han vet vad som kommer att hända om den bli kvar där ute och pojken förvandlar mig eller den som spela det där spelet det så 2 saker som jag ska tipsar er om. För det första så är det bra att spela om man klara sig och för det andra så finn det en tråkig sak och det är att spola tillbaka tiden. För att du har bara 3 dagar på dig att fixa tillbaka masken.

Sen vill pojken att Link skulle stanna så att han kunde bli hans vän, men när han gav sig av så gick pojken tillbaka till den sten som Link ramlade över och ritade av sig och sina älvvänner. Och där slutar spelet jag har klarat det en gång men det tog tid bossarna är inte så jätte svåra men vägen till dom är jobbiga dessutom pussel är svåra och jag har spelat det på Nintendo switch det ska, komma en nytt switch om 2 år och där ska man kunna får trophier det är det som jag tro och hoppas på för att då kommer jag att fixa alla trophierna på alla mina switch spel som jag kan fixa.

 

5. Och på Major mask så finns det pojkar som inte har några namn utan kalla sig för bomber. Jag vet att det låter konstigt som en bomb men dom kanske har några riktiga namn, men man får inte reda på det. Man får bara reda på namnet på deras ledare han heter Jim och vad dom andra heter det vet inte jag och skurk pojken heter skoj pojken tro jag det finns bara 4 tempelsalar och dom 4 bossarna är en dans sjungande figur som skickar iväg eld fjärilar, en jättestor rullade ödla. En monstruös skräckinjagande piraya, en 2 delas drake orm och till slutligen Majora och sen skäms.

Skullkid för alla onda saker som han har gjort som han nu vill gottgöra och mask säljaren fick tillbaka sin mask och gav sig av och ville att Link skulle stan och bli hans vän men Link är sån att han kommer till en stad eller en by och rädda den och sen ge han sig av för att hitta ett ställe där han verkligen kan känna sig hemma.

 

6. Jag har spelat 7 Zelda spel. Jag har bara klarat 2 och inte spelat klart Zelda ljus prinsessan, Link vaknar , andens vind och 1,2 delen av kungarikets krigare och dom som jag ar klarat är vinden vakna, Majoras mask. Om jag inte har fel så betyder det förklaring tidens förklaring, men jag tror att det betyder kungarikets krigare. Jag ska ta reda på det. Det finns 25 Zelda spel jag kan inte alla namnen men vissa Links förslutna, Zelda,Links äventyr, Link vakna, ljusets prinsessan, vinden vakna, tidens förklaring, majoras mask, kungarikets krigare del 1 och del 2, vindens ande,och del 2 kommer nästa år jag ska köra klart ettan innan jag börja på tvåan.

 

 

7. Mina favorit zelda spel är vinden vaknar och majoras mask fast jag tycker att spola tillbaka tiden är tråkigt men det bästa det är att man kan vissa masker på sig men sen finns det många zelda spel som jag aldrig har spelat klart som jag ska göra så småningom om ni har frågor om vinden vaknar eller majoras mask så kan jag ge er detaljer.

 

 


Tipsa en vn Skriv utKlockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia