Fredagen den 26 april 2024 - klockan 16:37
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Min nordland resa


Anders Petersson 2015-10-19

I sommras var jag och min assistent Christer på en bilresa genom Finsland och Svergige. Nu ska jag berätta om de.

Jag var med pappa, mamma och Magnus till Stockholm på lördagen gjorde vi något som jag inte tycker så jätte mycket om, vi körde till Vadholm och på söndagen så åkte Magnus med sina förändrar, dom stannande och fikade med oss innan dom skulle åka iväg och efter några minuter senare åkt jag, pappa, mamma hem till Lönsboda för att lämna av pappa innan mamma, jag skulle köra vidare till Hässleholm för att vi skulle packa om för att jag skulle på tisdagen börja vår långa nord resa.

På tisdagen 4 juli kom Christer ner till oss för att lägga väskorna i bilen för att sen skulle vi åka tillbaka till Stockholm, vi skulle vara där i 2 dagar. När vi kom fram så tog vi det lugnt, på måndagen tog vi det också lite lugnt för att vi skulle stiga upp klockan 03:30 på morgonen därefter för att vi skulle vara vid hamnen kl 06:45 för att båten skulle gå kl 09:00.

 

Båten tog 9 timmar, vi var inte framme vi i Åbo för ens kl 19:00 på kvällen.

Men vi fick ett litet problem, det hotellet som vi skulle egentligen skulle bor på hade ingen hiss vi skulle bor på den 6 våningen, då skulle vi vara tvungna att går 6 trappor upp till rummet, jag skulle går uppför topparna och Christer skulle bära upp rullstolen och väskorna uppför trapporna. Så vi fick boka ett nytt hotell som låg vid hamnen det fanns 1 enda parkering, så skulle vi åka in till stan fick vi ta bussen för att hade vi tagit bilen till stan så skulle någon ta parkeringen.

 

I Åbo köpte jag Freddy Kreuger knivarna och tröjan och masken, när vi kom hem till hotellet så prövade jag dom och det såg det verkligt ut, dagen där efter så körde vi till Vasa.

När vi kom fram till Vasa så bodde vi på ett hotell som inte hade någon personal när man skulle går in på rummet och för att man skulle går till hissen så fick man använda ett kort med en kod om man skulle checka in och ut så skulle man går till en restaurang be dom hjälpa oss att checka in och ut, inga affärer hade öppet, alla varuhus hade bara öppet från 12- 18 och vi kom till Vasa vid 19:00 tiden.

 

Vi skull vara där i 2 dagar och dåliga dagar, sen körde vi vidare till Kimi. Där var vi i 3 dagar

men Kimi var ett litet samhälle men jag köpte 3 rysliga filmer, vi kollade på Djungel boken och Wrong turn 6. Vi åt för det mesta bara pizza, efter 3 dagar så körde vi till Umå där var vi bara 1 dag. Vi hade 1 rum som var lite konstigt, man hade varsin lampa bredvid sig som var en läslampa. Men sen hade man en annan lampa bakom sig tända man den så lyste sängväggen orange och på Christers sänglampa kunde göra så att rullgardinen rullade upp av sig själva och vi kollade på 2 Disney filmer.

 

Efter dom 2 dagarna så körde tillbaka Hässleholm genom hela Sverige, men vi pausade i Luleå där sov vi med. Här köpte och åt en regnbåges glass innan vi skulle åka vidare till Hässleholm. Vi stannade också i Stockholm på vägen till Hässleholm. Vi sov i familjens övernattningslägenhet i Stockholm innan vi fortsatte resan till Hässleholm.

Men när vi kom till Markaryd så var den gamla vägen av stängd, så vi fick ta nya vägen till Hässleholm. När vi hade kommit hem så var mamma hos mig en stund för att Christer skulle upp till sig för att packa upp sina saker. Sen kom han ner till mig igen när han kom så åkte mamma hem igen.

 

 


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut




Kommentarer
1. Hotellupplevelsen KH 2015-10-19


Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia