Fredagen den 26 april 2024 - klockan 03:39
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


That 70´s show


Martin Benz 2013-04-12


Jag tycker mycket om that 70´s show.
De är mina idoler.
Nu ska jag berätta lite om dom.

 

That 70s show

 

Originaltitel: that70s show

genre: Sitcom, Komedi

skapad av Mark Brazill, Bonnie Turner, Terry Turner

medverkade:

Topher grace

Ashton Kutcher

Mila Kunis

Danny Masterson

Laura Prepon

Wilmer Valderrama

Debra Jo Rupp

Kurtwood Smith

Don Stark

Tanya Roberts

Lisa Robin Kelly

Tommy Chong

Josh Meyers

längd (per avsnitt): ca 22 minuter

 

That 70s show är en amerikansk komediserie om en grupp tonåringar i den fiktiva staden Point Place, Wisconsin.

Handlingen utspelar sig mellan 17 maj 1976 och 31 december 1979 serien visades i USA åren 1998 till 2006, efter det har den visats flera gånger och visas fortfarande över hela värden.

 

Historia

 

That 70s show skapades av Bonnie och Terry Turner tillsammans med Mark Brazill och producerades av Carsey -Werner. Seriens arbetsnamn var ”Teenage wasteland” inspirerat av The whos låt ”Baba O´Riley”. Andra namnförslag till serien var ”The kids are alright” och ”Reeling in the years”, alla kända strofer från populära låtar på 1970 talet.

 

Handling

 

Serien handlar om sex stycken high school ungdomar och deras familjer i slutet av 1970 talet, som bor i Point Place, en fiktiv förort till Green Bay i delstaten Wisconsin USA.

Huvudkaraktären Eric Forman bor i en villa tillsammans med sin kärleksfulla mor Kitty och arroganta far Red. I huset bor i i början Erics lättfotade storasyster Laurie och Erics närmaste vän Steven Hyde sedan hans ensamstående mamma övergivit honom.

 

Rollfigurer

 

Topher Grace som Eric Forman: seriens huvudperson, en tämligen mesig kille som under seriens gång utvecklas och blir mer säker på sig själv. Eric är ofta en smart lustigkurre och vinner sina dueller genom diskussioner, medan något han definitivt saknar är fysisk styrka, vilket han ständigt påminns om av sin omgivning.

 

Danny Masterson som Steven Hyde: kallas av de flesta för Hyde. Gängets coola kille inte minst med sina färgade glasögon och att han gillar att driva med andra, men har dock svårt att lita på folk och verklighetens alla ting och tror att amerikanska regeringen är ute efter alla.

 

Laura Prepon som Donna Pinciotti; gängets rödhåriga och intelligenta plugghäst. Erics granne och stora kärlek Donna är längre och starkare än de flesta killarna i gänget, vilket hon ständigt blir påmind om inte minst av Jackie med smeknamn som big Red eller lumberjack.

 

Wilmer Valderrama som Fez; utbytesstudenten med okänt namn och ursprung. Fez försöker ibland berätta detta men varje gång han säger det blir han avbruten eller störd. Fez -Fes står för foreign exchange student, han kallas också ”the foreign kid” av Erics pappa Red.

 

Ashton Kutcher som Michael Kelso; blir ofta tilltalad gängets korkskalle, men har ett stort självförtroende tack vare sitt utseende. I övrigt tänker han bara på kvinnor och sex och är galen i raketer och smällare.

 

Lisa Robin Kelly som Laurie Forman; Erics lösaktiga syster som tycker om att bråka med sin bror och kan dejta alla män som rör sig, inklusive borgmästare och i övrigt gifta män, har hon varit tillsammans med Michael Kelso och hjälpte i femte säsongen Fez att stanna kvar i USA genom ett hastigt skenäktenskap.

 

Don stark som Bob Pinciotti; Donnas tupé och krullpermantade far, har ett stort intresse för kvinnor och ett något begränsat intellekt. Eftersom Pinciottis och Formans är grannar brukar Bob emellanåt komma över för att hälsa på sin ende vän Red, som är minst lika otrevlig och vresig mot Bob som han är mot alla andra, främst eftersom Bob kan klä och smycka sig,har pinsamt lätt till tårar och gillar att prata om känslor.

 

 

Tanya Roberts som Midge Pinciotti; Donnas mor framställs som snygg och är minst lika korkad som Bob. Hon och Bob skiljer sig i andra säsongen, fast gifter om sig strax därefter och i fjärde säsongen får hon nog av Bob och flyttar till Kalifornien.

 

 

Tommy Chong som Leonard Leo Chingkwake; den gamle hippien som dyker upp i andra säsongen när Hyde är ute och söker jobb i en fotobutik. Efter en märkligt lätt arbetsintervju anställer han

Hyde och de jobbar med fotoframkallning

 

 

Mila Kunis som Jackie Burkhart; en överdrivet pratsam tjej som bara tänker på pengar och sitt utseende. Hon är i första säsongerna ihop med Michael Kelso men blir konstigt nog sedan i mitten av serien ihop med sin totala motsats Hyde.

 

 

Kurtwood Smith som Red Forman; Erics far en bitter tunnhårig man som deltagit i såväl andra världskriget som Koreakriget och han är benhård republikan. Efter dessa krig är kommunister något han riktigt hatar.

 

 

Debra Jo Rupp som Kitty Forman; Erics vimsiga men mycket kärleksfulla mor. Hon tar emot Erics vänner med öppna armar när de kommer på besök, hon älskar ungdomarna som de vore hennes egna barn.

 

Soundtrax

Titellåten som spelas i varje avsnitt heter ” In The Streat” och framförs under första säsongen utav bandet Big Star, men från och med andra säsongen framförs den av bandet Cheap Trick. När titellåten spelas sitter alla framstående karaktärer i Red Formans bil och sjunger med i texten. Slut


Skrivet Av Martin Merceders Benz


Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia