Fredagen den 26 april 2024 - klockan 06:52
Facebook
Vilka är vi?
Vi är ett glatt gäng från Klockareverkstadens dagcenter som vill visa världen hur det är att leva med ett funktionshinder.
Genom denna sida vill vi dela med oss utav våra tankar, idéer och intressen.

Detta är våran blogg!
Skicka insändare
Förstasidan
Artiklar
« Föreg. Nästa »


Min Åre resa


Susanne Levin 2014-11-24








Så har det då åter blivit dags för min Åreresa. Jag och mina assistenter åkte med flyget till stockholm och bytte sen flyg som tog oss till till Östersund. Jag tycker att det är jätteroligt att flyga. När vi kom av planet, så hämtade vi våra resväskor och satte oss i taxin. Som skulle ta oss till hotell Continental inn. Taxiresan tog en timme. Väl framme träffade vi våra gamla kompisar. Alla har vi sett fram emot en härlig vecka i Åre. Efter att vi har installerat oss på vårt rum. så smakade det gott med kvällsmat. Sen hade klockan blivit så mycket att det var dags att krypa till kojs.

Dag 1: Idag är det dags för årets första skidtur. Jag var så glad och min lycka visste inga gränser, när jag märkte att jag var på väg till skidbacken. Cathrin blir min skidlärare i år. Efter att jag kommit i skicarten så bar det iväg med skidliften med Cathrin bakom mig. Vi åkte i flera av backarna. vi var borta i 1 1/2 timme. När jag och mina kompisar åkt klart för dagen så åkte vi tillbaka till hotellet och vilade oss en stund. Sen bytte jag och mina assistenter om till badkläder och gick ner till bassängen och badade...åååhh va skönt det var. När vi badat klart var det dags för kvällsmat. Sen satte vi oss i puben tillsammans med dom andra och pratade och skrattade. Nu väntar sängen på mig igen godnatt.

Dag 2: Idag vaknade jag, glad som en speleman. dags för ännu en dags skidåkninig. så efter frukosten var det, upp på rummet och byta om till skidkläderna. Och iväg till rökullen och Cathrin.
detta är så himla roligt tycker jag. Idag bar det iväg med skidgänget upp till skutan och åkte där i backarna. Jag sa ifrån till Cathrin när jag tyckte det gick för slött i liften.  Jag gillar att åka fort. När vi var klara med åkandet så åkte jag tillbaka till hotellet och åt hjortron yoghurt. Det smakade smaskens. På eftermiddagen kom taxin och hämtade oss för att köra oss till tott hotell och lyssna på föreläsning. Men det gillade jag inte alls, så jag gick ut i solen istället och lapade sol. När vi kom tillbaka till hotellet var det dags för kvällsmat. Och sen väntade sängen.

Dag 3: Usch idag vaknade jag och mådde inte alls bra, var trött och stel i kroppen och hade ingen aptit. så vi tog beslutet att stanna hemma från skidåkningen. Jag sov mig igenom hela fm.Sen började jag att må bättre. så efter att jag fått i mig lite middag så gick Jag och mina assistenter ut och satte oss vid grillplatsen bakom hotellet och njöt av det härliga vädret. Vi hade riktigt tjejsnack sånt gillar jag. När vi kom in på hotellet igen. var det en tjej som spelade och sjöng. så jag la mig i en av sofforna i puben och lyssnadde på henne. Skönt att bara ha det lugnt och skönt. På kvällen blev det disco i källaren. där dansade vi och hade roligt. När kvällen var slut var det skönt att krypa ner mellan lakanen.

dag 4: Idag mår jag toppen igen. så nu har jag bråttom att komma iväg till rökullen  och skidskolan. Chauffören som körde oss till backen körde så himla slött så jag sa åt honom att trycka lite hårdare på gasen. Idag hette min skidlärare Jenny. och vi åkte i backarna som bara den.  Sen när det var slut så åkte vi ner till byn och tog kabinbanan till Åreskutan. När vi kom upp till skutan la jag mig i snön i min fäll och lapade sol. efter en stund åkte vi ner till byn igen. Och passade på att shoppa lite. vi kom tillbaka till hotellet lagom till kvällsmaten. smakade gott och sen sa jag godnatt till kompisarna och gick upp och la mig.

Dag 5:  Idag är det avslutning i skidskolan. så efter frukosten styrde vi kosan till skidbacken. Jag fick åka med skidläraren Cathrine. Vi åkte upp till åreskutan och sen vidare till den absoluta toppen på åreskutan. För att komma dit fick vi tolka efter en snövessla. Jag hade jätteroligt men tyvärr tog denna resa alldeles för lång tid så det fick bli prisutdelning vid starten istället för uppe i backen Jag fick ett diplom och ett litet tacktal och sen fikade jag på lite saft och banan.
När jag kom tillbaka till hotellet så fick jag en skön massage och sen gjorde vi oss iordning för kvällen. vi gick in i puben och satte oss och pladdrade med dom andra och lyssnade på livemusik med nåt lokalt band. Klockan 22.00 orkade jag inte hålla korpgluggarna öppna längre så det var bara att pallra sig i säng.

Dag 6: Idag var det grilltajm och tävlling i slangbella. susanne var jätteduktig och smällde ner några burkar. vi gick in på vårat rum sen för att det regnade. vi passade på att ha lite tjejsnack. På kvällen gick vi till baren och beställde en alkoholfri drink som var jättegod. När vi druckit upp var det dags att hitta till sängen. För att sätta igång och packa inför hemresan nästa dag.

Dag 7: Hemresedagen. Efter frukosten bar vi ut våra resväskor till taxin ssom stod och väntade på oss. För att ta oss till Östersunds flygplats. resan tog en timme. väl framme, checkade vi in på planet som skulle flyga oss hem. så efter några timmar var vi hemma i tryggt förvar och så var denna resa till ända. En väldigt rolig resa har jag haft och rekomenderar det starkt till er som inte provat det innan.  KramSusanne.






Kommentera Tipsa en vn Skriv ut






Klockis TV

Klockradion

Anders

ANDREAS J

Anna

Emma

Jessica

Marcus

Stephan

Susanne
Vensin

Gäst

Våran Gästbok

Klockareverkstadens DC
Ansvarig utgivare:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Webmaster:   Datorteket Klockareverkstaden Dagcenter/ Hässleholms kommun
Redaktion:   Julia