De Geergymnasiets tidning på webben
Förstasidan

« Föreg. Nästa »


Artiklar

Äntligen tillbaka i skolan

 


Mickela Elvhage, Judith Bjuvander, Astrid Moberg 2021-09-22

<span>Bildtext: De Geergymnasiets fina entré som varmt välkomnar tillbaka alla elever.</span><div><span> </span></div>

Bildtext: De Geergymnasiets fina entré som varmt välkomnar tillbaka alla elever.

 


<span>Bildtext: Tilda i Sa19c som är väldigt glad för att var tillbaka på plats igen.</span><div><span> </span></div>

Bildtext: Tilda i Sa19c som är väldigt glad för att var tillbaka på plats igen.

 


Nu är eleverna tillbaka på skolan igen utan någon distansundervisning. Det är något de är väldigt glada över. Hemma fick de inte alls mycket arbete gjort.


 

Nu är lovet över och skolstarten är igång igen! För en del  är det början på tre nya roliga år och för andra är det en fortsättning på det andra eller tredje året. Denna termin har vi också haft turen att slippa distansundervisningen som många drabbats av. Både positivt och negativt. Men vad tycker eleverna egentligen om att vara tillbaka. Tilda och Hanna i Sa19c och dem förklarade det så här:  

Det var kul med distansundervisningen till en början men allteftersom tiden gick så blev det tråkigare och tråkigare. Man gick ut mycket mindre och träffade inte lika mycket folk.Undervisningen på plats är mycket roligare, då man kan umgås med sina klasskamrater och socialisera sig mera, förklarar de.

– När vi var hemma satt jag ju bara och scrollade på min telefon, jag fick heller inte alls mycket arbete gjort, säger Tilda.

Men det fanns också några positiva saker säger de. En av dem var att man kunde gå upp mycket senare på mornarna, därav mer sömn och ork.

– Ja, man hade ingen buss eller så att passa på morgonen, det vara bara att gå upp och sätta igång datorn. Jag fick bättre sömnvanor och det ser jag som en väldigt positiv sak, förklarar Hanna.


De båda går sitt tredje år här på De Geer och hoppas på att det inte blir någon mer distansundervisning och är väldigt glada att vara tillbaka på plats igen inför studenten som går av stapeln nästa år.

Några som däremot precis börjat sin gymnasietid är dansarna Cornelia, Elsa, Stina, Kajsa och Theo från Es21a. De hade tur att slippa distansundervisningen, vi frågade dem om hur det är att börja på Gymnasiet och vad de har för förväntningar inför de kommande tre åren. 

– Ja, det som var mest nervöst var själva dans intagningen, man ville prestera så bra som möjligt för att komma in. Jag var så nervös, säger Stina.

Att de inte kände speciellt många innan de började var också något dem var väldigt nervösa över.

– Jag var nervös i början, men nu när vi väl har  börjat och man fått träffa alla klasskompisar är det något helt annat. Vi har fått en jättebra gemenskap i klassen och det tror jag beror på att vi alla har samma intresse, alltså dansen. Men det är det som är så kul, säger Theo.

Början på gymnasietiden har varit väldigt rolig förklarar de och dessa tre åren dem har framför sig ska bli kul att få uppleva. De har inga speciella förväntningar just nu utan tar det som det lite som det kommer. En sak de hoppades att slippa framöver  var distansundervisningen och det är de definitivt inte ensamma om. 


 









Tipsa en vn Skriv ut



Sök Sökhjälp

Tipsa redaktionen
Skicka insändare

De Geers hemsida
Lärkan
Ansvarig utgivare:   Niclas Unosson
Webmaster:   Niclas Unosson
Redaktion:   Rikard, Karin